Sådan får du sundere hår

10. juli 2019 13:19 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hvis du gerne vil have sundere hår, er der her syv gode råd til at forebygge slidt hår. Og du kan godt glemme alt om diverse mirakelkure.

Der er desværre ikke nogle mirakelkure, der kan gøre dit hår sundt, langt og tykt. Til gengæld kan du gøre en masse for at forebygge, at dit hår bliver slidt. Det skriver Videnskab.dk.

Faktisk er der syv gode råd til at sørge for, dit hår forbliver så sundt som overhovedet muligt. Dem kan du læse om i galleriet ovenfor.

Ingen mirakler

Ligesom mange andre danskere er du måske faldet for de mange mirakelkure, der findes, som lover at forvandle dit hår til noget lignende Rapunzels. Men dem kan du godt skyde en hvid pil efter.

En af de store hårtrends er Hair Gummies, som er vingummi-vitamintilskud, der skulle få dit hår til at gro. Men ifølge forskere er det ikke sandsynligt, kun hvis du i forvejen er i vitaminunderskud. Og det er de færreste danskere, så længe de spiser varieret.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Forskerne, som Videnskab.dk har benyttet sig af, afliver også effekterne af hårserum og præparatet Silica.

Effekt på hårvækst

Der findes dog enkelte produkter, som kan øge hårvæksten.

Bimatoprost her en effekt på hårvæksten, men den virker kun på øjenvippehår, derfor er det en hyppigt brugt ingrediens i øjenvippeserum.

Også stofferne minoxidil og finasterid skulle øge din hårvækst, men det vil kræve meget arbejde at mærke en reel effekt. Minoxidil findes i lotionform og med det kræves, at du skulle smøre din hovedbund ind i lotion to gange om dagen resten af livet. Mens det med finastrid, der findes i pilleform, kræves at du tage pillerne to gange om dagen resten af dine dage.

Til gengæld kan du gøre brug af de syv gode råd til at forebygge slid – og dermed holde dit hår sundt. Dem kan du læse om i galleriet ovenfor.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu