ANNONCE

Sådan får vi banket vores elregninger i bund

29. november 2018 17:51 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En ny undersøgelse viser, at de fleste danskere ikke har overvejet at skifte el-selskab. Det kan blive dyrt.

Sådan får vi banket vores elregninger i bund
Hver femte adspurgte dansker havde ingen idé om, hvad de brugte af penge på el. Foto: Scanpix.

Har du overvejet at skifte elselskab? Forsyningstilsynet skriver i en pressemeddelelse, at danskere i ringere grad end vores finske, svenske og norske naboer har skiftet eludbyder, eller gjort så meget som at undersøge, om det er en god idé at gøre det.

Forbrugerrådet Tænk skriver, at el-selskaber i Danmark tilbyder forskellige løsninger, og man kan derfor både spare penge ved at skifte, ligesom at man kan få andre betalingsaftaler i hus ved at skifte udbyder.

DR Nyheder har talt med Forbrugerrådet Tænk om danskernes modvilje mod at skifte elselskab.

– De danske forbrugere er forbavsende passive i deres skift. Der er mange forbrugere, som ikke har set, at man kan spare penge og måske forbedre service ved at skifte elleverandør eller støtte omstillingen mod mere klimavenlig produktion af el, siger Martin Salomon, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, til DR Nyheder.

Hver femte ved intet om deres forbrug

Forsyningstilsynet skriver i pressemeddelelsen, at det kan sikre lavere prisere for el på det danske marked, hvis flere kunder var klar til at undersøge markedet – og til at skifte udbyder.

– Der er en sammenhæng mellem aktive elforbrugere og god konkurrence mellem elleverandørerne. Derfor kan vi kun opfordre forbrugerne til at undersøge udbuddet på elmarkedet og bruge få minutter på at undersøge, om der er et tilbud fra en elleverandør, der er bedre. Hvad enten man som forbruger går efter pris, grønt elprodukt eller begge dele, siger Carsten Smidt, direktør i Forsyningstilsynet, i pressemeddelelsen.

Tænk anbefaler, at man bruger Elpris.dk til at sammenligne udbydere af el for at finde ud af, om man kan spare penge ved at skifte.

Forsyningstilsynet refererer til en undersøgelse, hvor forbrugere fra Danmark, Norge, Finland og Sverige er blevet udspurgt om deres el-forbrug. Blandt de mere interessante opdagelser, der er gjort i undersøgelsen, er det værd at nævne, at 21% af de adspurgte danskere ikke ved, hvor mange penge, de faktisk bruger på strøm.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu