ANNONCE

Sådan forbereder du din hund på nytår

27. november 2019 05:59 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Selv om der stadig er en måned til nytårsaften, kan der være en god idé i at forberede din hund på aftenen allerede nu.

Nytårsaften er måske ikke din største bekymring lige nu, men af hensyn til din hund kunne det være, at det skulle opprioriteres.

For nogle hunde er nytårsraketterne det værst tænkelige, og lige netop den angst, som hunde kan opleve ved lyden af raketter, er noget af det, man som hundeejer skal tage fat i tidligt, hvis man vil hjælpe sin hund.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det kræver nemlig tid at forberede sin hund på nytåret. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring.

Kan gå i chok

Det er særligt de høje brag, som lyder nytårsaften, der kan gøre menneskets bedste ven hunderæd. Det skyldes hundenes gode høresans.

– Hunde har en høresans, der er langt bedre end menneskers, og derfor kan selv den mindste raket lyde som et tordenskrald i deres ører. De kan let blive skræmte og forvirrede af larmen, og i værste fald kan de gå i chok, siger Tine Antvorskov, der er direktør hos Agria Dyreforsikring.

Som hundeejer skal man dog være opmærksom på, at det er tilladt at affyre fyrværkeri fra den 27. december til og med den 1. januar, så det er ikke kun på årets sidste dag, at risikoen for en skræmt hund er der.

Forbered Fido nu

Direktøren anbefaler hundeejere at gå i gang med træningen allerede nu, så hunden kan vænne sig til det, som den skal gøre brug af, hvis den bliver bange.

Generelt gælder det dog om at forholde sig roligt under hele træningen. Der er ingen grund til at skynde på det, for så er midlerne ikke effektive, lyder det fra Agria Dyreforsikring.

I galleriet ovenfor kan du læse tips til, hvordan du forbereder din hund på nytårsaften.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu