Gør bilen klar til vinterferien

7. februar 2019 06:06 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Vinteren sætter større krav til bilen. Følg en række råd og undgå ubehagelige overraskelser.

Voldsomt snevejr har den seneste uge skabt trafikkaos og lukket adskillige veje i især Østrig, der er blandt danskernes foretrukne rejsemål i skisæsonen.

Men selvom der endnu er nogle uger, til det ringer ud til vinterferie, ser snevejret ud til at forsætte i Alperne. Den megen sne og de lave temperaturer betyder, at bilen skal være i god form, hvis den skal klare hele turen.

Derfor har FDM – Forenede Danske Motorejere – samlet en række god råd. Dem kan du se i galleriet over artiklen.

– Bilen kommer på hårdt arbejde i vinterferien, hvor vi ofte kører lange stræk og kører godt til. Samtidig bider kulden ofte mere, end vi er vant til. Alt sammen noget, der stiller krav til bilen, siger seniortekniker i FDM Jørgen Jørgensen, og tilføjer:

– Vigtigst er, at der er vinterdæk på bilen. Ikke bare fordi det i de fleste lande er et lovkrav, men fordi det er et spørgsmål om trafiksikkerhed. Men selv med vinterdæk kan man køre fast i sneen. Derfor kan det være en god idé også at have snekæder med. Især hvis turen går til Østrig, hvor det sner kraftigt. Faktisk er det i flere lande et lovkrav, at man har snekæder med i bilen.

Bilens batteri

Et andet af bilens ømme punkter, når temperaturen falder, er bilens batteri. Er det i forvejen halvfladt, skal der bare en smule frost til at tage livet af det.

– Kulden er en batteridræber. Især hvis bilen står stille en hel uge, mens familien er på ski. Derfor kan det være en god idé at få batteriet testet og enten ladet op eller skiftet til et nyt, inden man kører af sted. Det samme gælder bilens viskerblade, der ofte kommer på overarbejde i vintervejret. Er de slidte, så skift dem hjemmefra, siger Jørgen Jørgensen.

Jørgen Jørgensen mener ikke, at det kræver den store viden at gøre bilen klar – det kan ordnes på et par timer.

– De er godt givet ud og minimerer risikoen for, at bilen får kuldechok eller andre ubehagelige overraskelser, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu