ANNONCE

Sådan kan du få dine penge igen for en aflyst rejse

15. august 2020 18:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Din betalingsmåde er med til at afgøre, hvad du har af muligheder.

Sådan kan du få dine penge igen for en aflyst rejse
Sydbank skriver, at du kan gøre indsigelse for at få dine penge retur, hvis du har betalt med kort. Genrefoto.

Verden er så langt fra vendt tilbage til normale tilstande endnu, og selvom Udenrigsministeriet ikke længere fraråder al udrejse, risikerer du stadig at få din rejse aflyst ud af det blå.

Står du i den situation, at din rejse pludselig bliver aflyst, og har du betalt rejsen med et kort, Dankort, Visakort eller Mastercard, så har du en chance for at få dine penge retur.

Sydbank skriver i en pressemeddelelse, at du kan gøre indsigelse mod din betaling og på den måde få dine penge retur.

– Kunder har ret til at få pengene tilbage, hvis de ikke får leveret den vare, som de har betalt for. Rejser betalt med kort giver os en teknisk mulighed for at få tilbageført betalingen, hvis arrangøren, flyselskabet eller rejseportalen har aflyst rejsen pga. Corona-pandemien, fortæller afdelingsleder for Indsigelse i Sydbank, Connie Kristensen.

Får du afvist kontant erstatning af selskabet, kan du derudover gøre indsigtelse overfor Nets, skriver Sydbank.

Du skal handle hurtigt

Der er dog et men, man skal være opmærksom på. Tiden spiller en stor rolle, hvis du vil have dine penge retur via en indsigelse.

Sydbank skriver, at vinduet for at gøre indsigelse gælder i cirka fire uger efter afrejsedato. Har du indenfor den periode ikke fået dine penge retur fra rejseselskabet, anbefaler Sydbank, at du kontakter din bank.

– Retten til at gøre indsigelse tabes, hvis man bare væbner sig med for stor tålmodighed. Der er ingen grund til smide denne chance bort. Det er kundens ret at få kontant erstatning. Men nogle arrangører gør krumspring for at slippe for erstatning eller de nøjes med at tilbyde en voucher eller erstatningsrejse, siger hun.

Hvis du har brug for generel rådgivning til dialogen med et selskab i forbindelse med en aflysning, kan du i øvrigt få hjælp hos Forbrugerrådet Tænk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu