Sådan kan du håndtere naboens larm

15. juni 2019 10:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Måske er du offer for nabolarm. Eller også er du den der larmer?

Del:

Oplever du, at naboen larmer mere end normalt, nu det er blevet sommer? Det virker i så fald til, at du ikke er alene, da to af landets politikredse det seneste døgn har opfordret deres borgere til at tænke over lydniveauet, når de nyder sommeren for åbne vinduer.

Newsbreak.dk har tidligere skrevet om, hvad du kan gøre, hvis du oplever meget støj fra naboen, og det er her vigtigt at understrege, at du i udgangspunktet ikke bør ringe til politiet som det første.

Ifølge Borger.dk er det første skridt, at man selv tager kontakt til sin nabo og gør vedkommende opmærksom på, at larmen er generende.

Hvis det ikke hjælper at kontakte naboen direkte, er der en række andre ting, man kan gøre. Du kan eksempelvis ringe til politiet, hvis naboen har gang i en vild fest, og du ikke har mulighed for at få vedkommende til at forstå, hvor højt det lyder, på andre måder end ved at ringe 114.

Vær ikke til gene

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi skriver på Facebook, at man skal spille så høj musik som muligt, hvis man ikke kan lide sine gæster, gerne vil have et dårligt forhold til sine naboer og i øvrigt gerne vil have besøg af politiet. Hvis man ikke har det sådan, skal man huske at skrue ned, hvis man eksempelvis holder sommerfest og har gæster.

Syd og Sønderjyllands Politi skriver på Twitter, at man med fordel kan lukke døre og vinduer, hvis man holder fest, eller at man kan invitere de naboer, der ellers ville være generet af støjen fra festen, med til festen.

– Det er sommer, sol og tid til fest. MEN husk nu, at din nabo ikke nødvendigvis deler din musiksmag, skriver politiet på Twitter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu