Sådan kunne det ske: Farlige våben fundet hos “naboen”

16. november 2018 09:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Hjemmeværnet mener nu at have lokaliseret de fleste af våbnene, der torsdag aften blev meldt savnet.

Hjemmeværnet mener at have fundet 15 af de 16 skydevåben, der tidligere torsdag blev meldt bortkomne fra hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster, det oplyser værnet i en opdateret pressemeddelelse fra torsdag aften. Våbnene blev fundet hos “naboen”, der også har depot på samme kaserne – nemlig Flyvehjemmeværnet, oplyser Hjemmeværnet til Newsbreak fredag.

Det fremgår her, at der efter alt at dømme er tale om en registreringsfejl, og derfor kunne der ikke redehøres for våbnene, der manglede fra depotet på Vordingborg Kaserne. Newsbreak.dk har fredag morgen kontaktet Hjemmeværnets pressevagt, der oplyser, at optællingen af værnets våben stadig er i gang.

For selvom generalmajor Jens Garly, chef for værnet, siger til Ritzau, at “Alt tyder på lige nu, at der netop er tale om, at våbnene ikke har været registreret korrekt, og derfor har vi ikke kunne redegøre for, hvor våbnene var”, så mangler dog stadig det største af våbnene – et maskingevær – samt et bundstykke og 50.000 stykker ammunition til håndvåben.

Hjemmeværnet oplyste torsdag til Newsbreak.dk, at der er tale om ammunition til M94-, M05-, og M17-våben.

Kan stadig ikke udelukke kriminalitet

Det betyder, at Hjemmeværnets våbeneftersøgning fortsætter, indtil der er kommet styr på regnskabet. Tidligere torsdag gav generalmajoren udtryk for, at man ikke kunne udelukke, at der lå en kriminel handling bag våbnenes forsvinden.

– Vi er stadig i kontakt med auditørkorpset og politiet, og det er stadig inden for deres område at undersøge de her ting, så det spor er åbent. Vi har ikke grund til at tro andet, end at der formentlig er sket en administrativ fejl også. Men vi kan ikke udelukke det andet spor, sagde Garly til Ritzau torsdag sidst på aftenen

Hjemmeværnskommandoen fandt våbnene torsdag aften, ganske få timer efter at de meldte offentligt ud, at de var forsvundet. Optællingen af våben i Hjemmeværnet fortsætter derfor. Newsbreak.dk kunne torsdag skrive, at langt størstedelen af værnets våben opbevares på lagre, mens nogle få er i privatbesiddelse hos medlemmer.

– Det er en alvorlig situation, og derfor er vi selvfølgelig nødt til at reagere. Alt det, vi sætter i værk, og den opmærksomhed, der bliver på det her problem, når vi går ud med meldinger og denne her optælling og eftersøgning, det er det, der gør, at vi finder de her våben, sagde Jens Garly.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu