ANNONCE

Sådan lever dit mobilbatteri længere i kulden

5. december 2020 16:14 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der findes intet værre end en telefon, hvor batteriet dør, når man skal bruge det mest.

Du har sikkert prøvet at skulle fiske telefonen op fra lommens dyb, hvor du kan se, at batteriet er i den lave ende. Men i vinterkulden kan det resterende batteri blive forvandlet til ingenting og telefonen kan pludseligt gå ud.

Ikke alene er det træls, men det kan også gøre, at man tror, at telefonen er ved at være udskiftningsparat. Men dette er faktisk langt fra tilfældet.

Ifølge hjemmesiden Mere Mobil er der dog hjælp at hente.

Du skal dog være opmærksom på, at det hvis dit batteri bliver rigtigt koldt kan være en god idé, at vente med at oplade batteriet til det atter har nået normaltemperaturen. Er batteriet ALT for koldt kan det i værste tilfælde betyde, at batteriet kortsluttes. Heldigvis sker det kun i ekstreme tilfælde.

Du skal passe på kondens-skader, der kan forekomme når mobilen benyttes udenfor i kolde temperaturer og den efterfølgende ligges i en kold lomme. Det kan også være, at den er ekstrem kold og derefter varmes godt op indendørs, når du skal tjekke alt det du er gået glip af ude i kulden. Disse skader kan være en dyr fornøjelse og dækkes aldrig af reklamationsretten.

I galleriet øverst kan du se de gode råd.

Derfor sker det

Du har sikkert undret dig over, hvad det er præcis, der gør, at batteriet pludselig bare bliver drænet for strøm. Og det skyldes ifølge Liverpool Echo, at der i de fleste smartphones er Lithium-Ion-batterier i de fleste moderne telefoner – og disse er altså særligt dårlige, når vejret bliver i den kolde ende.

Dette har blandt andet fået Apple til tidligere at nævne, at den bedste anvendelsestemperatur for en iPhone er i temperaturer mellem 0 grader og 35 grader. Det skriver Liverpool Echo.

– Brugen af en iOS-enhed i meget kolde forhold udenfor kan gøre, at batterilevetiden vil falde eller at enheden kan slukke, lyder det.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu