Sådan planlægger du den perfekte studierejse

9. januar 2017 09:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Studierejser gavner sammenholdet, gør undervisningen levende og skaber gode minder for livet – men for at sikre at turen bliver en god oplevelse er en grundig, skræddersyet planlægning hjemmefra nødvendig.

Det er godt at håbe på gode oplevelser – men det er endnu bedre at planlægge dem. Den devise arbejder studierejsebureauet AlfA Travel ud fra hver eneste dag, når bureauet servicerer deres 1.000 årlige rejsegrupper.

Underviseren står i sidste ende med ansvaret for rejsen over for de studerende, og derfor er det afgørende at intet overlades til tilfældighederne.

Studierejser er en vigtig milepæl under uddannelsen, fordi klassen for alvor bliver rystet sammen, og eleverne selv får lov til at mærke, se og høre alt dét, som de har læst om.

– Verden bliver mere og mere globaliseret. Derfor er det i et læringsmæssigt perspektiv vigtigere end nogensinde før at komme ud i verden for at finde ud af, hvordan andre folkeslag lever og for at bruge de tillærte sprog i hverdagssituationer, siger Jeanette S. Christensen, marketingschef i AlfA Travel.

AlfA Travel har specialiseret sig i at skræddersy studie- og skolerejser og lægger stor vægt på at kunne opfylde gruppernes ønsker til temaer i forhold til rejseprogrammet.

– Vores store force er at vi skræddersyer turene efter kundens ønsker. Gennem dialog finder vi sammen med kunden frem til en rejse, der lever op til de særlige ønsker, gruppen har. Det kunne f.eks. være at dykke ned i en bestemt del af historien, kulturen eller andet, som passer til den pågældende klasse og dens faglighed. Vi sælger ikke hyldevarer, og vi sørger altid for, at kunden får tilknyttet til en fast og erfaren kontaktperson, som kan hjælpe dig gennem planlægningen, siger hun.

AlfA Travel tilbyder alt fra skirejser, aktivrejser og storbyrejser – nogle til de traditionelle destinationer og andre til mere atypiske rejsemål.

– Vi har for eksempel lige lanceret gruppe- og studierejser til Grønland og Færøerne. Men uanset, hvor rejsen går hen, så giver vi dig altid mulighed for at komme nogle lag dybere ned i det pågældende lands kultur. Vi er eksempelvis optagede af at finde udvekslingsklasser, og vores store kendskab til vores destinationer gør, at vi kan inspirere dig til nogle helt særlige oplevelser, der understøtter de faglige mål med rejsen, siger marketingschefen.

Hun råder lærere til at bruge et rejsebureau, når de skal planlægge en studietur. Et råd, der bakkes op af brancheeksperter.

– Mange lærere tror, at de snildt kan strikke en studietur sammen til 30 personer, men de glemmer ofte en række forhold. Det kan være alt lige fra visumregler til rejseforsikringer. Hvis man går gennem et specialiseret dansk bureau, kan man til gengæld rejse ud i verden med tryghed i rygsækken og en vished om, at der er styr på flybilletter, busture og overnatningssteder. Og skulle noget glippe eller nogen blive syge, så er hjælpen fra en ekspert aldrig mere end et opkald væk, siger Jakob Hahn, advokat og afdelingsleder i Danmarks Rejsebureau Forening.

Fakta

Syv gode råd til dig, der planlægger studierejse

1. Vær i god tid
Tidlig planlægning giver jer mulighed for tidligt at inddrage forældre og at få overblik over, om rejsedatoer, budgetter og skoleplaner hænger sammen. Prismæssigt kan det også betyde noget, hvis I er ude i god tid: Planlægger I f.eks. en flyrejse, så sælges de billigste pladser ofte op til et år før afrejse. De bedste hoteller og hostels sælges selvfølgelig også efter ”først til mølle” – så her er det også en fordel at være tidligt ude. Hvis selve rejsens fundament er på plads i god tid, så er der ligeledes overskud og god tid til at arbejde med et spændende studieprogram til rejsen. Bestil uforpligtende rejseforslag i dag.

2. Definér rammerne for grupperejsen
Som noget af det første er det vigtigt at få defineret, hvilke rammer grupperejsen skal afvikles indenfor. Der skal tages stilling til de økonomiske rammer, de faglige og de tidsmæssige. Hvornår skal rejsen foregå? Hvor mange forventes at deltage? Hvor længe skal I være afsted? Har studierejsen faglige mål – hvilke? Hvad er budgettet pr. person?
Nogle gange kan det være værd at overveje at vælge et billigere rejsemål for at få plads i budgettet til et fedt program.

3. Overvej rejsemål
Ud fra de overordnede rammer, som rejsen skal arrangeres indenfor, er det blevet tid til at overveje, hvilke rejsemål der kunne være relevante for jeres gruppe. Det er muligt at sikre sig et overblik over, hvor langt budgettet rækker ved at undersøge studierejsebureauernes vejledende priser. Brug fx supersøgeren på forsiden af AlfA Travels hjemmeside til at afgrænse dine ønsker. Du kan også få sparring til valg af rejsemål ved at ringe til en erfaren udbyder af studierejser.

4. Vælg den rette rejseform til jeres gruppe
Der er mange grupper, som gerne vil rejse med fly, men der kan være rigtig god mening i at overveje alternativer. En busrejse er for mange grupper et fantastisk alternativ. Det er behageligt, at I bliver hentet på skolen, og efter opsamling kan du som rejseleder blot læne dig tilbage og nyde turen.

5. Inddrag eleverne i planlægning af programmet for rejsen

Det er ofte en rigtig god idé at inddrage eleverne i planlægningen af jeres program. Der er stor læring i at undersøge, forberede og planlægge aktiviteter forud for rejsen. Hvis programmet er sammensat af både traditionel undervisning og elevbaserede aktiviteter, så opstår der ofte også et større engagement undervejs. I kan eksempelvis lade eleverne undervise hinanden på noget af turen.

6. Brug et skolerejsebureau i planlægningen
Planlægning af grupperejser og særligt studierejser kan være noget af en opgave. Det undervurderes ofte, hvor meget tid der bruges på at bestille, koordinere og kommunikere. En af de største fordele ved at benytte et rejsebureau i planlægningen af rejsen er, at lærerens tidsforbrug mindskes betydeligt. I samarbejdet med rejsebureauet guides du igennem planlægningens faser. En anden væsentlig fordel ved at bestille rejsen hos et rejsebureau er, at I har ekspertviden på hånden under rejsen – de etablerede rejsebureauer tilbyder 24 timers nødtelefon. Sker der noget uforudset, eller er der problemer med indkvartering eller transport, så er det rejsebureauets ansvar at hjælpe jer. Her er det pakkerejseloven der er med til at sikre gruppens rettigheder.

7. Kig tilbuddet godt igennem – en pris er ikke bare en pris
Prisen og budgettet på rejsen er ofte altafgørende på studierejsen. Husk dog at overveje, at priser ikke altid kan sammenlignes. Der er flere ting, der har betydning for den samlede pris i sidste ende. Der er forskel på den service og de ydelser, der er inkluderet hos forskellige udbydere. Det er vigtigt at undersøge, hvad prisen inkluderer. Nogle bureauer arbejder med samlede pakkepriser, mens andre tager udgangspunkt i de mest skrabede priser med mulighed for tilkøb. Det er ofte på aktivrejser og skirejser, at der kan være stor forskel i sammensætningen af prisen. En anden ting, som kan blive en væsentlig post i budgettet, er gebyrer. Husk at undersøge bureauets politik for ændringer og størrelsen på depositum, afbestillingsregler og evt. rykkergebyrer.

Kilde: AlfA Travel

Få mere inspiration til grupperejser her.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu