ANNONCE

Sådan ruster du dig til efterårets storme

23. september 2014 06:03 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk
 
Sådan ruster du dig til efterårets storme
Topdanmark giver gode råd til, hvordan du sikrer dit hus mod efterårets storme. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
storm

Topdanmark giver gode råd til, hvordan du sikrer dit hus mod efterårets storme. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).

Flere tusinde danskere har allerede døjet med skader efter de voldsomme skybrud, som har hærget flere steder i landet. Men nu er det tid til at ruste sig til storm, for efterår og vinter står for døren. Derfor opfordrer forsikringsselskabet Topdanmark til at sikre sit hus mod stormskader.

Det er aldrig til at vide, hvornår naturen finder på at spille med musklerne. Efterår og vinter er den tid, hvor flest storme rammer Danmark.

– Vi har de seneste år haft flere voldsomme vejrsituationer. Sidste efterår hærgede særligt stormene Allan og Bodil, som på landsplan tilsammen lavede skader for over 4 milliarder kroner. Så selvom man kan håbe på et roligt efterår, er der god grund til at give huset et eftersyn, inden stormsæsonen tager fat, siger produktudviklingschef i Topdanmark Lisbeth Troels-Smith.

Oktober og december tegnede sig for de ubetinget hårdeste stormmåneder i 2013. Topdanmark registrerede i alt 30.727 anmeldelser om skader efter stormen “Allan”, og Bodil tegnede sig for 23.797 skader. Og efter Bodil fulgte en voldsom stormflod, som også gav en del skader.

– Værst går det udover tagene på husene, men også ydermuren, døre og vinduer samt flagstænger er blandt de hyppige skader efter stormvejr, siger Lisbeth Troels-Smith.

Kig huset efter i sømmene

Som husejer behøver stormsikring ikke være besværlig. Man kan eksempelvis selv tjekke, om der er løse eller manglende tagsten, eller om der er revner i muren, som bør repareres.

– Det bedste råd er, at man vedligeholder sit hus løbende, så hverken tag eller murværk forfalder helt og udgør en risiko i stormvejr. Og så bør man et par gange om året tjekke huset igennem. Tjek at taget er tæt, og at tegl eller tagplader sidder fast. Og se også gerne ydermur og læmure efter for manglende fuger eller store revner. Samtidig er det en god idé at stille havestolene i skuret og fjerne potteplanterne, hvis vejrudsigten varsler storm. Kraftige vindstød kan også vælte og flytte selv tunge havemøbler og trampoliner, siger Lisbeth Troels-Smith.

Topdanmark råder også til at tjekke træerne på grunden for rådne grene, som kan blæse ned og gøre skade på hus, bil og have.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu