ANNONCE

Sådan ser 4,5 ton kokain ud

2. august 2019 20:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

De mange stoffer har en anslået værdi af næsten 1,1 milliarder euro.

De tyske toldmyndigheder beslaglagde for cirka to uger siden ikke mindre end 4,5 ton kokain fra et containerskib, der var stævnet ud fra Uruguay.

Det oplyser myndighederne fredag.

Det beskrives som den største beslaglæggelse af kokain nogensinde i Tyskland. I alt vurderes den rekordstore mængde kokain at have en værdi af næsten 1,1 milliarder euro – svarende til omkring 8,2 milliarder kroner.

Toldmyndighederne i den nordtyske by Hamburg fandt stofferne, da de undersøgte et containerskib. Skibet var på vej fra Uruguays hovedstad, Montevideo, til den store havneby Antwerpen i Belgien.

Det var ikke sojabønner

I skibets papirer lød det, at lasten bestod af sojabønner. Da tolderne fik adgang til skibet, kunne de dog primært se sorte sportstasker.

Her fandt de over 4200 pakker kokain i 211 tasker.

Toldmyndighederne oplyser, at “den beslaglagte kokain allerede er blevet tilintetgjort i hemmelighed og under strenge sikkerhedsforanstaltninger”.

Sueddeutsche skriver, at sportstasker er populære transportmidler for smuglere, fordi de er lette at kyle over bord, hvis skibet bliver indtaget af toldere. Det lykkedes dog ikke i dette tilfælde, hvorfor de mange, mange stoffer blev beslaglagt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu