ANNONCE

Sådan skal Danmark slå Norge

17. december 2020 06:33 | Af: Ritzau Fokus

Norge er verdens bedste kontrahold, og det skal danskerne dæmme op for ved at undgå tekniske fejl i angrebet.

Sådan skal Danmark slå Norge
Jesper Jensen føler, at Danmark i testkampene mod Norge beviste, at man har værktøjer til at tæmme nordmændene. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Norges håndboldkvinder er i besiddelse af den med afstand farligste kontrafase. Den skal Danmark op imod i fredagens EM-semifinale. Nordmændene er favoritter i opgøret, men kan Danmark undgå den norske kontramaskine, så er chancerne for sejr blevet markant bedre.

– Norge er ikke lette at køre trætte, og deres kontramaskine kører bare afsted, uanset hvor mange minutter de har spillet. Man kan nå langt, hvis man kan forhindre dem i at få mange kontramål. Norge vinder rigtig mange kampe ved deres kontra og andenbølgekontra, lyder det fra Mie Højlund.

Her har Jesper Jensen i temmelig frisk erindring, at det kan lykkes.

– Kontraspillet skal vi holde væk, og det var også det, vi var gode til, de to sidste gange vi spillede mod dem i Vejle, siger han med henvisning til novembers to testkampe. Vi beviste, at vi kan spille lige op med dem, og at vi har noget mod Norge spillemæssigt, som rent faktisk virker.

Norge vandt de to kampe snævert, men den farlige kontrafase kom aldrig i gang. Opskriften på at lykkes med den del igen for danskerne handler om at spille med lav risiko i angrebet.

– Norge straffer alle fejl. De står godt i forsvaret og er gode til at fremprovokere fejl. Vi skal være villige til at satse en gang imellem og tage nogle skud, så det ikke bliver for sidelæns i angrebet, men vi skal være ret boldsikre, siger playmaker Mie Højlund.

Semifinalen mod Norge spilles fredag klokken 20.30 i Jyske Bank Boxen i Herning.

Før den kamp spilles den anden semifinale mellem Frankrig og Kroatien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu