ANNONCE

Sådan skal du handle ind i coronatider

12. marts 2020 12:20 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Regeringen kan ende med at indføre forbud mod hamstring.

Da landets statsminister onsdag aften klokken cirka 20.30 på et pressemøde erklærede, at coronavirus covid-19 har ramt så mange danskere, at der nu skal helt særlige midler til for at begrænse sygdommens omfang, havde hun formentlig ikke regnet med befolkningens reaktion flere steder i landet.

Dårligt havde Mette Frederiksen (S) opfordret folk til at handle ind, som de plejer, før danskere flere steder i Danmark besluttede sig for at gøre det stik modsatte.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Det virkede faktisk til, at flere danskere ikke delte regeringslederens opfattelse af normale indkøbsvaner, og Ritzau skrev derfor onsdag nat, at borgere over hele landet havde handlet stort ind, både hvad angår fødevarer og toiletpapir.

Fyns Politi noterer eksempelvis i døgnrapporten for kredsen, at der i en Netto i Odense var kaos. Flere personer var ved at komme op at slås, og en enkelt person kastede endda med ting.

De sære scener fortsatte torsdag, hvor det stod klart, at Den Blå Avis, der driver Dba.dk har været nødt til officielt at beslutte at fjerne annoncer, hvor folk forsøger at sælge toiletpapir, gær og andre varer, der lugter af udnyttelse af coronavirus covid-19.

– Vi følger regeringens anbefalinger om, at man ikke skal hamstre varer, og derfor godtager vi ikke disse annoncer. DBA er en platform, vi stiller til rådighed for vores brugere, hvor annoncerne kommer på straks, men vi sørger for løbende at fjerne annoncerne fra sitet, siger Lene Kristensen, der er chef for DBA’s kundeserviceafdeling, til Ekstra Bladet.

Det kan gøres forbudt

Tonen er lidt den samme hos Mogens Jensen (S), der er fødevareminister. Han har overfor Ritzau gjort det klart, at regeringen kan gøre det forbudt at hamstre varer.

Rådet er det samme hos regeringen og flere af landets store dagligvarekæder, herunder Coop: Folk skal lade være med at gå i panik, gå amok og købe mere ind, end de plejer.

Og når de så handler ind, er rådet fra Coop, at de udviser forsigtighed. Newsbreak.dk har talt med Lars Aarup, Kommunikations- og Analysechef i Coop. Han fortæller, at der onsdag aften var særligt tryk på i omkring 15-20 af Coops butikker, primært i hovedstadsområdet men også ude rundt i landet.

Undgå myldretiden

Hos Coop forventer man, at folks indkøbsvaner normaliserer sig, og derudover råder man folk til at vælge mellem hele det spektrum af tid, supermarkeder holder åbent.

– Jo flere, der handler ind i løbet af dagen, jo færre handler ind på én gang, siger Lars Aarup.

Han oplyser, at der normalt er mest tryk på i Coops butikker mellem 16.00 og 18.00, så kan man handle udenfor dette tidsrum, er det godt for alle involverede.

Når man så er ude og handle fysisk ind, gør man klogt i at holde ekstra afstand til dem, der også ude at handle. Undgå nærkontakt med fremmede, også når du står i kø.

– Man skal holde lidt større afstand, end man plejer, siger Lars Aarup.

Hvis det viser sig, at danskerne også om nogle dage handler ind, som var verden ved at gå under, fortæller han i øvrigt, at butikskæderne og myndighederne i fællesskab kan bringe situationen under kontrol.

Hvad det indebærer, vil tiden måske vise, medmindre folk husker at handle ind, som var der varer nok til alle. For det er det altså.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu