ANNONCE

Sådan slipper du af med hvepse

21. juni 2019 16:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det handler om at navigere udenom myterne ...

De lune sommeraftner melder sig. Grillen bliver formentlig tændt op. Nu er det tid til at hygge sig med hele familien over et godt måltid, og når vejret er godt, skal det foregå udenfor. Det er bare ikke altid, at du kan have maden i fred for kryb.

Et af de kryb, der gerne irriterer på de ellers hyggelige sommeraftner er hvepse. Men her får du tips til at undgå dem, når du skal nyde en god middag på terrassen.

Sød myte

Der er mange myter i forhold til hvepse. Særligt er vi danskere tit bekymrede for vores sukkerrige drikke og madvarer. Men faktisk er det ikke udelukkende sukkerfyldte sager, som hvepse går efter.

Hvepse er lige så vilde med det lækre stykke kød, der netop har været på grillen, som den søde sodavand, der også står på bordet. Det er først i slutningen af hvepse-sæsonen, at de udelukkende falder for de søde sager. Det skriver Good Housekeeping.

Frygt ej

Hvepsen er en aggressiv art, der gerne stikker, hvis den bliver forstyrret. Men der er ingen grund til at frygte et besøg af hvepse ved middagsbordet.

Selv om det gør lidt ondt at blive stukket, er der intet farligt ved det – med mindre du er allergisk overfor det. Er du ikke allergisk vil du opleve en rød plamage dér, hvor du er blevet stukket og måske lidt hævelse. Hvepse kan modsat bier stikke flere gange, skriver Miljøstyrelsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu