Sådan smadrer smartphones din hjerne

12. oktober 2015 22:35 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk
 
Sådan smadrer smartphones din hjerne
Smartphonen kan skade din hjerne, mener ekspert. Foto: Iris/Scanpix
Del:
Smartphonen kan skade din hjerne, mener ekspert. Foto: Iris/Scanpix

Smartphonen kan skade din hjerne, mener ekspert. Foto: Iris/Scanpix

Smartphones forstyrrer vores tankemønstre, fastslår ekspert

Smartphones er dårligt nyt for vores hjerner. Den eneste løsning er at lade den ligge i lommen, mener en ekspert.

En tredjedel af os kigger på vores smartphone mere end 25 gange om dagen. En ud af 10 rækker ud efter smartphonen som det første om morgenen, skriver Metro.

En forfatter advarer nu om, at det skader vores hjerner. Det gør os ude af stand til at koncentrere os, og det kan endda ødelægge vores evne til at tænke dybe tanker.

Nicholas Carr er forfatter til bogen “The Shallows: How The Internet Is Changing Our Brains”, og han siger, at smartphones og andre internet-enheder skader os ved konstant at forstyrre vores tankemønstre.

Forstyrrelser har stor indflydelse på vores tanker

– Det psykologer og hjerneforskere fortæller os om forstyrrelser er, at de har en markant effekt på måden vi tænker på, siger Nicholas Carr.

– Det bliver meget sværere at fastholde opmærksomheden, at tænke på en ting i længere tid og tænke grundigt, når du bliver påvirket af nye stimuli hele tiden.

– Teknologi har helt sikkert en effekt på vores hukommelse. Hvis du hele tiden bliver distraheret og tager ny information ind, lader du basalt set information glide ind og ud af din bevidsthed. Du giver det ikke den opmærksomhed, der skal til, for at det bliver lagret i hukommelsen.

Et studie fra Columbia Universitet har vist, at når folk ved, at de let kan finde en information online, er de mindre tilbøjelige til at lagre det i hukommelsen, siger Carr.

– Det er, hvor let det er at vænne sig til, der skræmmer mig mest. Det tager ikke lang tid for en at blive vant til at kigge på telefonen 200 gange om dagen. Vi er vanedyr mentalt og fysisk, slutter han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu