Sådan sparer du flere tusind kroner så let som ingenting

27. september 2018 06:30 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Tænder du korrekt for varmen til fyringssæsonen?

Sådan sparer du flere tusind kroner så let som ingenting
Der kan være flere tusind kroner at spare på varmeregningen, hvis du sørger for, at fremløbstemoeraturen i dit fjernvarmeanlæg passer til temperaturen udenfor. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Efter en varm sommer er efterårskulden begyndt at vise tænder, og hvis du ikke allerede har åbnet for varmen i hjemmet, varer det nok ikke længe, før du bliver nødt til det.

Men, hvis du gerne vil slippe så billigt som muligt gennem fyringssæsonen, er det vigtigt at tænde op på den rigtige måde, skriver Hovedstadens Forsyningsselskab, Hofor, i en pressemeddelelse.

Hofor har en række gode råd til fjernvarmekunder, der gerne vil spare penge på varmeregningen.

Det handler især om at sørge for, at der er den rigtige fremløbstemperatur i fjernvarmesystemet. Ifølge Hofor kan man spare op til 2000 kroner om året på den måde.

– Vi ser ofte, at man her i fyringssæsonens begyndelse indstiller varmeanlægget, som var det hård januarfrost udenfor. Men det er faktisk en god ide at tænde langsomt og nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader i begyndelsen af fyringssæsonen, og så skrue gradvist op for varmen i takt med det bliver koldere udenfor, udtaler projektleder Jimmi Eiberg fra Hofor.

Fakta

Sådan tænder du langsomt for fjernvarmen

Hvis du følger disse råd, kan der være mange penge at spare.

  • Når fyringssæsonen begynder igen, sætter du fremløbstemperaturen på dit fjernvarmeanlæg på 35-40 grader. Fremløbstemperaturen er temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer.
  • Når det bliver koldere i oktober eller november, hæver du fremløbstemperaturen 5 grader, og når kulden sætter yderligere ind senere på fyringssæsonen, hæver du med endnu 5 grader.
  • Har du installeret automatik på dit fjernvarmeanlæg, skal du ikke selv justere fremløbstemperaturen manuelt, men derimod sørge for at automatikkens varmekurve er indstillet korrekt, få eventuelt hjælp fra din VVS’er.

Kilde: Hofor

Hofor påpeger, at man ud over at spare sig selv penge, også skaber mindre CO2-udledning ved at sørge for at indstille fremløbstemperaturen løbende. Selskabet lover også, at reguleringen ikke betyder, at man kommer til at klapre tænder – faktisk vil man ikke kunne mærke forskel i varmekomforten.

Fakta

Følg også disse nemme råd og spar endnu flere penge

  • Alle radiatorer i samme rum bør indstilles ens og ‘tænde’ samtidigt. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer lidt hver, end én der bare banker løs.
  • Alle rum i boligen skal helst være opvarmede – også soveværelset, men luk døren hvis du foretrækker det lidt køligere.
  • Stil termostaten på radiatorerne på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.

Kilde: Hofor

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu