ANNONCE

Sådan spiser du dig til bedre kolesteroltal

2. april 2020 11:52 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Der findes visse fødevarer, der kan påvirke dit kolesteroltal i positiv retning.

At have forhøjet kolesteroltal betyder, at man har for meget fedtstof i blodet. Det er ifølge Sundhed.dk ikke en sygdom i sig selv, men det kan føre til åreforkalking og dermed også alvorlige hjerteproblemer.

Artiklen fortsætter under videoen

Tilstanden skyldes ofte en kombination af forskellige faktorer. Blandt andet fed kost og for lidt motion. Derfor er det vigtigt, man er opmærksom på, hvad man stopper i munden.

Man skal som udgangspunkt spise fedtfattigt og masser af groft og grønt. Men der er ifølge The Healthy også nogle fødevarer, der er direkte gavnlige for kolesteroltallet.

Hvad det er, kan man se i galleriet over artiklen.

Sådan får du diagnosen

Hvis kolesteroltallet er voldsomt forhøjet er det ofte arvelig betinget. Derfor er det vigtigt for din læge at vide, hvorvidt din familie historisk set har døjet med et forhøjet kolesteroltal. Desuden om der har været tilfælde af hjertekar-sygdomme i familien.

Man kan ikke mærke, om man har forhøjet kolesterol. Så for at få tallene målt må man forbi lægen for at få taget en blodprøve. Her vil man ud over at få spørgsmål historikken i familien, kost og motionsvaner også blive spurgt om man ryger og om hvor ofte, man drikker alkohol og hvor meget det drejer sig om. For også det har stor indflydelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu