Sådan undgår du myrer

30. april 2019 11:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er en del, man kan gøre, både ude og inde.

Som foråret skrider frem, kommer myresæsonen tættere og tættere på. Tanaco Danmarks skriver i en pressemeddelelse, at husejere allerede nu kan gøre deres til at undgå de værste invasasioner af myrer i hjemmet.

– Solen varmer hussoklerne op, og varmen trænger ned i jorden til myrerne. Så vågner myrerne, som ikke kan gå ud i haven for at finde føde, fordi jorden er for kold. Så hvis man vil forhindre, at de går ind i huset for at hente føde, skal man sprøjte-behandle tidligt, så myregiften kan trænge ned i jorden, før de kravler op, siger Peter Ussing, indehaver af NSS Miljø, i pressemeddelelsen.

Peter Ussing har tidligere talt med Ritzau om samme emne, og han har fortalt, at man ikke behøver sprøjte en masse gift rundt om huset for at slippe for myrer. Istedet kan man gå til sagens kerne, myreboet, og håndtere problemet derfra.

Tine Sode, ekspert i bygningsfysik og forsikring hos boligejernes videncenter Bolius, har tidligere fortalt Ritzau, at kogende vand kan være et udmærket våben, hvis du har fundet et myrebo og vil af med de myrer, der bor der.

– Kogende vand vil ikke slå alle myrer ihjel, men en del af æggene vil blive ødelagt, sagde hun til Ritzau.

Peter Ussing har tidligere fortalt Ritzau, at du kan blande myregift op med vand og skyde det direkte ned i boet og spare naturen for en masse myregift.

Stop invasionen indenfor

Hvis myrerne er kommet ind i dit hjem, kan du overveje at gøre brug af myrelokkedåser, skriver Tanaco i pressemeddelelsen.

– Man skal sørge for at sætte myrelokkedåserne på gulvet, der, hvor myrerne kommer. Myrerne dør uden for myrelokkedåsen, og når den næste myre kommer og finder den døde myre, spiser den myren, og på vejen tilbage til boet lægger den en duftstribe, som lokker de andre myrer til, man skal derfor lade være med at fjerne de døde myrer, siger Paul Ashton, Senior PCO Advisor i Tanaco, i pressemeddelelsen.

Du kan i galleriet til denne artikel få en række gode råd til, hvordan du slipper af med myrer.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu