ANNONCE

Sådan undgår du slemme skader hos børn

9. august 2020 21:45 | Af: Newsbreak.dk

Trampoliner er populære som aldrig før i danske haver, men selvom de vækker glæde hos de mindste, fører de også til tusindvis af skader hos børn hvert år, det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Glade børn på trampoliner er efterhånden blevet blandt de mest almindelige lydindslag i danske sommerhus- og villakvarterer, hvor der nu findes en trampolin i mere end hver tredje danske have.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Her svarer hele 39 procent af de adspurgte, at de har valgt at investere i en trampolin til hjemmets yngste.

Men selvom trampolinerne kan holde børn og voksne beskæftiget i timevis, så fører de hvert år også til ulykker, hvor især børn kommer til skade.

For godt 10 procent af de danske trampolin-ejere fortæller i samme undersøgelse, at de har oplevet, at børn er kommet til skade under leg på det populære legeudstyr.

De tusindvis af skader hvert år varierer mellem alt fra alvorlige brud til blå mærker og forstuvninger, men en række forholdsregler vil kunne fjerne en del fra ulykkesstatistikken, lyder det fra skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild.

– Først og fremmest er det vigtigt at have et net rundt om trampolinen, men derudover bør man også have fokus på en række regler under legen. Eksempelvis bør man kun hoppe en ad gangen, da to eller flere børn på trampolinen ofte fører til uheld, hvor man hopper ind i hinanden, eller hvor et barn kan få alt for meget fart på og miste kontrollen, siger Henrik Sagild.

I galleriet ovenfor kan du se fem gode råd til, hvordan dine børn undgår at komme til skade på trampolinen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu