ANNONCE

Sådan undgår du ulykker på trampolinen

22. marts 2020 12:23 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Vejret begynder at indbyde til, at børnene får brugt trampolinen i haven endnu mere. Men det kan ende i ulykker.

Det er muligt, at trampolinen i haven i disse dage bliver flittigt brugt af børnene, der må bruge hele dagen hjemme, fordi skoler og daginstitutioner lukket på grund af coronavirus.

Derfor kan det være en god idé for forældre at give trampolinen et gennemsyn og huske ens børn på, hvad den rette adfærd på trampolinen er, ellers kan det ende i ulykker.

Artiklen fortsætter efter videoen

Sådan skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Tjek trampolinen

Før trampolinen bliver invaderet af hoppeglade børn, så anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at forældre gennemgår den.

– Det er vigtigt, at forældre giver trampolinen et sikkerhedstjek, inden den bliver taget i brug. Det gælder både, hvis trampolinen har været opbevaret indendørs for vinteren, og hvis den har stået ude, siger konstitueret vicedirektør i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.

Det er bare én af de ting, forældre kan gøre for at undgå de ulykker, der kan udspille sig på trampolinen.

I galleriet ovenfor kan du få gode råd til børns rette adfærd på en trampolin.

Et tjek bør indebære, at man sikrer sig, at skruer og kantpuder er sikkert monteret, og at samlinger og ben sidder ordentligt fast. Desuden skal rustne fjedre udskiftes, og er der huller i dugen skal den også.

Hold øje med dine børn

Sikkerhedstjekket er ikke det eneste, man som forældre kan gøre, for at sikre sig, der ikke sker ulykker, når børnene hopper på trampolin.

Selv om en undersøgelse bestilt af Ulykkesfonden har vist, at 78 % af de adspurgte ofte eller nogle gange lader deres barn hoppe på trampolinen, uden at der er en voksen til stede, så bør forældre i sær holde øje med de helt små børn, lyder det fra Børneulykkesfonden.

– Mange børn under 6 år synes naturligvis, ligesom de større børn, at trampolinen er helt fantastisk. Jeg vil dog anbefale, at man holder ekstra øje med mindre børn, når de hopper. De kan ikke styre deres egne hop, og hvordan de lander – og samtidig er deres knogler også mere sårbare over for brud, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden og fortsætter:

– Trampolinen er et fantastisk redskab til at få børn i bevægelse, så de skal endelig have lov til at hoppe løs. Og med en god hoppeadfærd og en trampolin i god stand, kan hopperiet langt hen ad vejen foregår på en sikker måde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu