Sad uskyldigt fængslet i 16 år

1. maj 2012 10:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sad uskyldigt fængslet i 16 år
Billede mangler

En amerikansk mand fra staten Colorado, der var uskyldig dømt og i gang med at afsone en livstidsdom for voldtægt og mord, er blevet frifundet og løsladt efter 16 år bag tremmer.
Ofret var en kvinde, der blev fundet kvalt med en hundesnor omkring halsen, men nye dna-beviser rensede manden for anklagen og manden blev straks løsladt.
Robert “Rider” Dewey kunne forlade retsbygningen i Grand Junction i Colorado som en fri mand, efter dommeren erklærede ham uskyldig for mordet fra 1994 og sagde, at hans frifindelse markerede en historisk dag for delstaten.
– Mr. Dewey tilbragte 6219 dage i hans liv spærret inde for en forbrydelse, han ikke begik, siger dommer Brian Flynn fra Mesa County.
– Det er en påmindelse, om at systemet ikke er perfekt, tilføjer han.
Flynn siger, at Dewey blev repræsenteret af gode forsvarere, og at en upartisk jury havde hørt sagen, men tilføjer, at på trods at det, så har systemet fejlet.
Anklagemyndigheden oplyser, at man vil anmode om en arrestordre på en ny mistænkt i sagen, som blev identificeret ved hjælp af dna og som allerede afsoner en livstidsdom for en lignende forbrydelse i 1989.
Dewey blev idømt livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse for voldtægt og mordet på 19-årige Jacie Taylor i byen Palisade den vestlige del af Colorado.
Taylors halvnøgne krop blev fundet i hendes badekar i juni 1994. Hun var blevet tævet, misbrugt seksuelt og kvalt med en hundesnor.
– Jeg får lov til at komme ud, mærke et træ, få en hund og kysse min kæreste, sagde Dewey, da han blev løsladt og tilføjede, at han ikke var vred over hans uretfærdige dom.
– Hvad godt skulle det gøre?, siger han.
Dewey fortæller, at det første han nu ville gøre er at tage sin mor, stedfar og kæreste med på den bedste restaurant i Grand Junction og bestille en filet mignon.
Kilde: Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu