Sådan tilbagebetaler du din skat

4. marts 2013 10:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sådan tilbagebetaler du din skat
Billede mangler

Så sidder du der. Med kæben liggende på bordfladen og hænderne i håret. Årsopgørelsen for 2012 har afsløret, at du skylder penge til Skat. Her kommer et par råd til, hvad man skal gøre, hvis man får dårlige nyheder fra Skat.
Først og fremmest afhænger tilbagebetalingen af, hvor stort et beløb, du skylder.

 

»Hvis det er et overskueligt beløb, som ikke ødelægger ens økonomi, så vil jeg anbefale, at folk finder dankortet frem med det samme og betaler via hjemmesiden,« siger underdirektør i Skat, Richard Hanlov.

Det kan også ske, at beløbet er en smule større, end hvad dankortet kan klare. I så fald har Skat en anden løsning. Hvis restskatten er under 18.300 kroner, den såkaldte »indregningsgrænse«, kan man sende beløbet videre til næste års skattebillet.

»Det betyder helt konkret, at hvis du skylder 18.300 kroner til Skat, kan du vælge at få 1.500 kroner mindre udbetalt om måneden næste år i stedet for at betale hele beløbet tilbage nu,« siger Richard Hanlov.

Lige så snart restskatten overskrider indregningsgrænsen, kan du ikke få overført det skyldte beløb til næste skatteår, og du skal derfor indstille dig på at betale tilbage i år. Så bliver du indkrævet pengene i tre lige store portioner, som Skat sender som girokort til dig efter sommerferien.

Dem, som skal have penge tilbage fra Skat, kan se frem til, at pengene går ind på deres NemKonto 27. marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu