ANNONCE

Sådan vil amagerforsvarer forklare dna-bevis

15. december 2011 11:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sådan vil amagerforsvarer forklare dna-bevis
Billede mangler

Selvom der er stærke dna-beviser på en række gerningssteder mod Amagersagen, er det slet ikke sikkert, det er den tiltaltes dna.
Det siger forsvarer Jakob Lund Poulsen nu, i håbet om at så tvivl nok i nævningenes sind til en ikke skyldig-dom
Forsvareren understreger, hvor god en person, far, samlever og ven, hans klient er:
“Hvordan kan det hænge sammen, at min beskrivelse af min klient, overhovedet på nogen måde kunne siges at have sammenhæng til en person som kunne udføre de gerninger, som denne sag viser?” spørger Jakob Lund Poulsen.
“Det nærliggende svar er, at der er en mulighed for, at der går en person rundt med samme dna-profil.”
Flere af dna-prøverne fundet på både voldtægts- og mordofre er den tiltaltes med en til en millions sandsynlighed. Og det sammenligner forsvareren med Lotto.
“Sandsynligheden for at vinde en stor gevinst i Lotto er meget mindre end en til en million. Alligevel spiller man og håber at vinde. På samme måde kan dna-bevis ikke stå alene,” understreger forsvareren.
Et dna-bevis kan retsligt aldrig stå alene. Derfor forsøger forsvareren at så tvivl om de andre forhold, som ofrenes beskrivelse af deres gerningsmand over for hans bekendtes og families meget anderledes beskrivelse.
I dag er ellevte retsdag i sagen mod Amagermanden.
Den tiltalte får dom på mandag den 19. Erklæres han skyldig i et eller flere forhold, er der strafudmåling i sagen den 22. december. Både mord, voldtægt, grov vold, røveri og forsøg på brandstiftelse er med i anklagerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu