ANNONCE

Sædsmugleri ændrer ikke fængselsregler

20. december 2011 21:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sædsmugleri ændrer ikke fængselsregler
Billede mangler

Der bliver ikke ændret på reglerne for, hvad de indsatte kan sende ud af fængslet.
Det skriver Politiken
Sådan lyder meldingen fra Peter Vesterheden, der er fængselsinspektør i Københavns Fængsler, herunder hører Vestre Fængsel, hvor Amagermanden sidder.
Brevudvekslingen kan ske, da Amagermanden sidder i frivillig isolation, der betyder, at han i princippet godt kan deltage i fællesaktiviteter.
“En person i frivillig isolation kan i princippet godt have fællesskabsaktiviteter med en, der ikke har brevkontrol. På den måde kan man få en til at sende noget for sig. Indsatte er hjælpsomme over for hinanden, og det kan vi ikke altid gennemskue”, siger Peter Vesterhaven :
Han vil dog ikke udtale sig om den konkrete sag.
Amagermanden har angiveligt forsøgt at smugle sæd ud fra fængslet til en medgerningsmand, der efterfølgende skulle overfalde en tilfældig kvinde og placere dna’et på hende.
Hensigten var angiveligt, at der i så fald ville blive skabt usikkerhed om amagermandens skyld i de mange forbrydelser, hvis identisk DNA dukkede op i forbindelse med en ny forbrydelse. Det ville desuden underbygge amagermandens egen forklaring fra retten, som lyder på, at der findes en med samme dna som ham selv.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu