Sæt dine penge på Sydkorea og Thailand

5. februar 2013 08:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sæt dine penge på Sydkorea og Thailand
Billede mangler

Listen kunne have set meget anderledes ud, hvis den bare var bygget på kriteriet tilvækst. Men Bloomberg har bygget deres nye liste på et dusin så forskellige kriterier, at en række overraskende lande scorer højest på listen.

Bloombergs kriterier er blandt andet data fra Verdensbanken og IMF, egne finansielle data, korruption, og hvor iværksættervenlige landene er. Det sender Kina og Sydkorea helt til tops, efterfulgt af Thailand, Peru og Tjekkiet.

Lande som Peru, som har stor minedrift, ender højt på listen, netop på grund af deres metaller. Det hotteste vækstland, Kina, hjælper især til her med deres store efterspørgsel. Derudover har demokratiseringen og en række sociale initiativer givet Peru et løft, siger Claes Nordström, landanalytiker hos EKN, til dn.se.

Men også Colombia, Namibia, Zambia og Sydafrika ligger i top 20. Det er ifølge Olav Hemström, chef for Business Swedens Sydafrikakontor, fordi de vokser hurtigt, men samtidig er stabile. Store naturressourcer, minedrift og øget behov for elforsyning og infrastruktur spiller også en stor rolle.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu