ANNONCE

Sætter hårdt mod hårdt

29. december 2020 07:40 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Jagten fortsætter på de ulovlige kanonslag.

Sætter hårdt mod hårdt
Politiet har haft mere end almindeligt travlt med ulovligt fyrværkeri. Foto: Scanpix

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har man gennem hele december haft travlt, efter en bølge af ulovligt fyrværkeri er skyllet ind over landsdelen.

Foreløbig har politiet kunnet notere sig 7.450 beslaglagte stykker ulovligt fyrværkeri, altovervejende i form af kanonslag. Og sigtelser i 66 sager på området.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Kanonslagene fragtes typisk ind over grænsen efter at være blevet købt i Polen – eller de fremstilles på ulovlige fabrikker i Danmark.

Ulovlig fabrik rømmet

Kort før jul fandt politiet en af disse fabrikker på Mads Clausensvej i Tinglev.

En optælling foretaget af Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, EOD, viste, at der var 3106 kanonslag på stedet og en spand med små tre kilo krudt.

Man fandt også 4212 tomme paprør, formentlig til produktion af flere kanonslag og spor efter fremstilling af 1600 kanonslag.

Derudover fandt politiet en elektrisk palleløfter, der viste sig at være stjålet fra et lager i Nordsjælland. Det er uvist, hvordan den er endt i Tinglev.

To mænd blev her sigtet i sagen.

Kan ødelægge liv og lemmer – og din fremtid

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion understreger i forbindelse med opgørelsen, at tallene viser, at politiet ser alvorligt på sager om ulovligt fyrværkeri.

Han peger på, at de unge dels risikerer at blive sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Dels risikerer de at blive sigtet for overtrædelse af straffeloven, hvis de fyrer fyrværkeri efter andre. Det gælder både ansatte i offentlig tjeneste som hjemmehjælpere, brandmænd og politifolk samt almindelige borgere.

– Straffene er lige blevet skærpet med en tredjedel. I værste fald risikerer man at blive idømt fængsel i længere tid og blive sat ud af sin bolig. Og er man ikke dansk statsborger, risikerer man tillige at blive udvist. Dertil kommer en plet på straffeattesten, der kan koste en drømmejobbet, understreger Chr. Østergård.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu