ANNONCE

Sagen genoptaget: Far skød otte-årig søn

3. september 2019 15:15 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I programmet Blodspor gennemgår Kurth Kragh og Marie Louise Toksvig sagen om Morten Nysten, der skød sin 8-årige søn Christopher

I december 2010 skød Morten Nysted sin otte-årige søn Christopher, for derefter at tage sit eget liv i en lejlighed i Løgten. Sagen er omdrejningspunkt for første afsnit af krimiserien Blodspor, som sendes på Kanal 5.

Her gennemgår den tidligere drabschef fra Resjeholdet Kurt Kragh og kriminalreporteren Marie Louise Toksvig seks tidligere sager om familiedrab.

Målet med igen at undersøge sagerne er dels at finde nye informationer, men også for at forebygge lignende sager i fremtiden. Det fremgår af en pressemeddelelse om programmet.

Mor efterladt

I programmet besøger Kurt Kragh Christophers mor, der den dag i december mistede sin søn, fordi hendes eksmand dræbte ham. Han forsøger ved besøget at blive klogere på Christophers far som gerningsmand, og måske endda finde ud af, hvorfor han valgte at dræbe sin egen søn. Noget som også Christophers mor er interesseret i at vide.

– Jeg bruger ikke udtrykket ’familietragedie’. Hvis nogen er slået ihjel, er der tale om et drab, og vi skal vide, hvad der ligger bag. Vi skal kende motivet, og vi skal vide, om der er særlige karaktertræk, der har gjort drabsmanden i stand til at slå sit eget barn ihjel som her i ’Christopher-sagen’. Den viden er nødvendig for at kunne forebygge lignende drab i fremtiden, siger han.

Led af sygdom

Den otte-årige Christopher led af en alvorlig kronisk tarmsygdom, som tænkes at have haft indflydelse på faderens beslutning om at tage livet af sin søn.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det undersøger Marie Louise Toksvig, når hun mødes med læger på Aarhus Universieteshospital. For hende er det vigtigt at give de efterladte svar på nogle af deres mange spørgsmål.

– Udover at stå tilbage med en altopædende sorg, står de nærmeste pårørende også tilbage med et skrigende behov for at få svar på nogle spørgsmål. Disse svar søger jeg i ’Blodspor’, fordi de er vigtige for de efterladte, for at kunne begribe hvad der er foregået, siger kriminalreporteren.

Foruden sagen om Christopher, er der også fem andre sager om familiedrab, der gennemgås af makkerparret.

Programmet kan ses klokken 21.00 på Kanal 5.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu