Sagsbehandlere efterlyser uddannelsesgaranti

25. februar 2013 13:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sagsbehandlere efterlyser uddannelsesgaranti
Billede mangler

Tusindvis af unge kontanthjælpsmodtagere får et økonomisk incitament til at komme i gang med en uddannelse, når regeringen med sin nye reform beskærer kontanthjælpen markant.

 

Det er som udgangspunkt en god idé at sætte en stopper for ufrugtbar, passiv forsørgelse, mener de kommunale sagsbehandleres fagforening, HK/Kommunal. Næstformand Mads Samsing frygter dog, at de unge risikerer at sidde fast i fattigdom, hvis man ikke samtidig udsteder en uddannelsesgaranti.

»Det giver kun mening at sætte ydelsen til unge ned til SU-niveau, hvis regeringen for eksempel som led i en uddannelsesreform opruster gevaldigt med nye uddannelses- eller praktikpladser,« siger han.

»Kan samfundet ikke tilbyde et reelt uddannelsesalternativ til den passive forsørgelse, er jeg alvorligt bange for, at mange unge vil stå tilbage i fattigdom,« siger Mads Samsing, der mener, at unge under 30 kun skal have beskåret kontanthjælpen, hvis de siger nej til et konkret tilbud om uddannelse.

Næstformanden er også skeptisk over for udspillets målsætning om, at kommunerne skal give alle kontanthjælpsmodtagere en aktiv indsats. Hvad er definitionen af »aktivitet«, spørger han.

»Nogle mennesker kan klare at blive aktiveret i få timer om ugen, mens andre kan klare betydeligt mere. Ingen skal fastholdes i fattigdom, fordi de kun kan klare få timer. Det her må ikke give anledning til en ny Farvergadesag,« siger Mads Samsing.

»Derfor skal sagsbehandlerne sammen med den enkelte have mulighed for at vurdere, hvor meget og hvilken for aktivitet, der giver mening,« fastslår han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu