Salg af sundhedsforsikringer stiger trods sløjfet skattefradrag

16. marts 2013 12:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Salg af sundhedsforsikringer stiger trods sløjfet skattefradrag
Billede mangler

Gruppen af danskere, der får hurtigere behandling ved sygdom, bliver større og større.

 

Skattefradraget på sundhedsforsikringer blev fjernet som noget af det første af den nuværende regering for at skabe »fri og lige adgang til sundhed«, men en optælling foretaget af Jyllands-Posten viser, at der i dag er 15.000 flere med sundhedsforsikring end for bare et år siden.

Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen (S), erkender, at der fortsat er forskel på, hvor hurtigt folk kan blive behandlet i Danmark, men han mener dog, at det sløjfede skattefradrag har gjort adgangen til sundhed mere fri og lige.

»Du kan i hvert fald sige, at pengene nu bliver brugt til det, som kommer alle til gode. Så ja, det vil jeg sige,« siger Flemming Møller Mortensen til Jyllands-Posten.

LO-sekretær Ejner Holst ærgrer sig dog over udviklingen, som, han mener, går i den forkerte retning. Han frygter, at det øgede salg af sundhedsforsikringer vil skævvride det danske sundhedssystem, og at opbakningen til sygehusvæsenet vil falde.

»Dem, der har forsikret sig, er nok mindre interesserede i at have et fælles sundhedssystem. Og så risikerer vi, at sammenhængskraften og solidariteten i samfundet går fløjten,« siger Ejner Holst til Jyllands-Posten.

Hos Venstre finder man det helt logisk, at flere danskere vælger en sundhedsforsikring. Sundhedsordfører Sophie Løhde (V) ser det som en konsekvens af, at regeringen har droppet behandlingsgarantien på én måned og i stedet indført en udredningsgaranti og en differentieret behandlingsgaranti.

»Det er ikke underligt, at folk vælger at betale af egen lomme, når vi har en regering, som fratager patienter helt fundamentale rettigheder,« siger Sophie Løhde til Jyllands-Posten.

De fleste tegner en sundhedsforsikring gennem deres arbejde, og ifølge public affairs-direktør i PFA, Thomas Torp, nedbringer forsikringerne sygefraværet og skaber tryghed.

»Det er et gode, som medarbejderne ikke har lyst til at slippe, bare fordi der kommer beskatning på. I sidste ende er det jo ret beskedne beløb, som vi taler om,« siger han til Jyllands-Posten.

Han vurderer, at de fleste med en sundhedsforsikring må betale 100 kroner ekstra om måneden som følge af det fjernede skattefradrag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu