Salmonella fundet i pasteuriserede æg

22. august 2014 08:36 | Af: Ritzau Fokus
 
Salmonella fundet i pasteuriserede æg
Produkterne er solgt flere steder - blandt andet i Metro, Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto og Lidl. Arkivfoto. Foto: BIKAS DAS/AP
Produkterne er solgt flere steder - blandt andet i Metro, Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto og Lidl. Arkivfoto.

Produkterne er solgt flere steder – blandt andet i Metro, Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto og Lidl. Arkivfoto. Foto: BIKAS DAS/AP

Hedegaard Foods tilbagekalder varer med pasteuriserede æg, fordi Fødevarestyrelsen har fundet salmonella.

Der er fundet salmonella i pasteuriserede æg fra Hedegaard Food. Derfor har Fødevarestyrelsen pålagt virksomheden at tilbagekalde en række produkter som pasteuriserede æggeblommer, -hvider og scrambled eggs, som skal kasseres.

Hedegaard Food oplyser, at påbuddet fra styrelsen kommer, fordi produkterne kan være produceret af æg, der stammer fra en hønseflok, der 15. august blev testet positiv for salmonella.

– Vi har gennemført analyser på samtlige produkter, og alle er testet fri for salmonella inden varen er frigivet, siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen i en pressemeddelelse.

– Begrundelsen Fødevarestyrelsens har givet er, at der ikke må kunne stilles det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage, siger han.

Produkterne er solgt flere steder – blandt andet i Metro, Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto og Lidl.

Hedegaard Foods har også valgt at tilbagekalde buræg pakket i en 15 styks pakning. Æggene er pakket fra og med 28. juli til og med 11. august. Æggene skal kasseres eller returneres, oplyser virksomheden.

Salmonella er en naturligt forekommende bakterie. Bakterien er ikke speciel varmeresistens, hvorfor bakterien ikke vil overleve i retter, der er opvarmet til mere end 75 grader C.

Buræggene er solgt i Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka butikker og er mærket “Buræg” og “HEDEGAARD”.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu