Salmonella i 6.000 bakker minimajs

7. marts 2013 15:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Salmonella i 6.000 bakker minimajs
Billede mangler

Et større parti minimajs fra Thailand bliver nu kaldt tilbage fra danske butikker, efter en stikprøvekontrol har vist, at der er salmonella i majsene.

 

De inficerede majs er blevet solgt i sorte plastikbakker med klar film og teksten »Friske Mini Majs fra Thailand«. I alt drejer det sig om 6.000 bakker à 125 gram stykket – i alt 750 kilo majs.

Importøren Brdr. Lembcke A/S, der holder til i Valby, oplyser, at medarbejdere har været ude i butikkerne for at sørge for, at majsene ikke finder vej til forbrugernes indkøbskurve.

»Vi har løbet kundernes lagere og kølediske gennem for at sikre, at varen ikke kommer ud til kunderne. Vi har netop fået besked om, at de efterfølgende partier er salmonellafri,« siger afdelingsleder Niels Olsen fra Brdr. Lembcke, der henviser til, at to partier, som importøren har modtaget efter det bakteriefyldte parti, er fri for salmonella.

Har man købt majs med salmonella, skal man ifølge Fødevarestyrelsen kassere varen eller returnere den til forhandleren. Den pågældende sending af majs er fra 19. februar og er foruden dagligvarebutikker blevet solgt til grossister og grønthandlere.

Salmonella kan give symptomer som kvalme, diarré og mavesmerter samt opkast.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu