ANNONCE

Samler mere magt

28. september 2020 05:39 | Af: Newsbreak.dk

Nyt tiltag kan ses som et forsøg på at styrke statsministerens kontrol med den økonomiske politik, vurderer professor emeritus.

Samler mere magt
Mette Frederiksen får sine egne økonomiske rådgivere i Statsministeriet (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020)

Citathistorie: Altinget.

Statsministeriet samler og opruster sin økonomiske rådgivning, skriver Altinget.

Mette Frederiksen og hendes embedsfolk er ifølge Altinget i færd med at ansætte en departementsråd for økonomisk politik, der også forventeligt vil få 3-5 ansatte under sig i en ny økonomisk afdeling.

Her skal de være med til at udvikle regeringens økonomiske politik og finde nye løsninger på samfundsøkonomiske problemstillinger i samarbejde med de økonomiske ministerier.

Opgaverne kan for så vidt spænde fra erhvervspolitik til finanspolitik og skattepolitik afhængig af regeringens udviklingsprojekter.

Og så kan de ekstra økonomiske kræfter øge Statsministeriets evne til at kigge Finansministeriet i kortene, vurderer Tim Knudsen, professor emeritus i statskundskab ved Københavns Universitet.

– Jeg ser det som et forsøg på at styrke statsministerens kontrol med den økonomiske politik, og det vil give statsministeren en bedre mulighed for at få en ‘second opinion’ på de vurderinger, udspil og beregninger, der kommer fra Finansministeriet, siger Tim Knudsen til Altinget.

Socialdemokratiet har da også tidligere talt om behov for et opgør med ikke mindst regnemodellerne i Finansministeriet.

Mogens Lykketoft, der var socialdemokratisk finansminister op igennem 90’erne, mener også, at flere økonomiske rådgivere kan være en fordel:

– Der er mange forskellige skoler omkring økonomisk politik, og det er en fordel for statsministeren selv at have nogle muskler i diskussionen om, hvad der er den rigtige økonomiske politik.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu