Samsung præsenterer ny supermobil

15. marts 2013 07:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Samsung præsenterer ny supermobil
Billede mangler

Det kan blive verdens bedst sælgende smartphone – og hvis den gør, bliver den også gennembrud for mobiler i den helt store ende af skalaen. Natten til fredag præsenterede Samsung sin Galaxy S4 – smartphonen, der skal forsøge at gøre det bedre end den storsælgende forgænger, Galaxy S3, der har solgt i over 40 millioner eksemplarer verden over. Det skriver b.dk.

 

Galaxy S4 minder designmæssigt om sin forgænger, og plastik er det primære materialevalg – den ny er dog lidt mere firkantet. Men størrelsen er altså vokset fra 4,8 tommer i den foregående model, til fem tommer i den nye. En af de største nyheder i GS4 er dog, at telefonen kan styres med øjnene. GS4 holder øje med brugerens øjne og kan se, hvor brugeren kigger hen. Dermed kan man via sit blik scrolle gennem e-mail eller websider.

Ser man en video, sætter mobilen automatisk videoen på pause, når man kigger væk – og som på forgængeren sørger funktionen for, at skærmen ikke slukker, når man kigger på den.

På forhånd var der gået rygter om, at Samsung havde valgt at lægge fokus på software frem for på at lave væsentlige ændringer i mobilens hardware, og mobilen rummer også et par helt nye funktioner på softwaresiden. Blandt andet har Samsung inkluderet en trænings- og kostdagbog. S Health tilbyder desuden en hel pakke af ekstraudstyr til såkaldt selftracking, for eksempel en vægt, et armbånd, man har på når man sover, eller en pulsmåler til brug under motion.

Den store skærm har en pixeldensitet på 441 ppi – markant højere end iPhonens, men den store skærm betyder også, at mobilen er temmelig omfangsrig. Allerede den foregående GS3 var en af markedets største, og siden er 4,7 tommer blevet standarden i topmobiler fra de forskellige producenter. For eksempel har den kommende supermobil, HTC One, en sådan størrelse. Sonys topmobil Xperia Z har dog også en skærm på fem tommer.

Telefonen kan angiveligt bruges med handsker på.

Samsung oplyser ikke, hvilken processor der kommer til at drive telefonen på vores breddegrader.

Der var ikke nyt om, hvornår mobilen kommer til Danmark, ud over at det sker i foråret. Prisen bliver iPhone-agtig: 5199 kroner ved lancering.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu