Samuelsen vil smide gerningsmand ud af Danmark

5. februar 2013 15:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Samuelsen vil smide gerningsmand ud af Danmark
Billede mangler

– Hvis dette attentat på nogen måde er politisk motiveret, så bør gerningsmanden – uanset tilhørsforhold eller etnicitet – tages i hoved og bagdel og smides ud af landet.

 

Sådan lyder reaktion fra Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (LA), efter at den islamkritiske debattør og formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, tirsdag blev forsøgt skudt foran sit hjem på Frederiksberg.

– Hvis det viser sig, at Lars Hedegaard er blevet forsøgt skudt på grund af sine politiske holdninger og sin kritik af islam, så er dette et meget alvorligt anslag mod ytringsfriheden, som jeg på det kraftigste vil fordømme, slår Anders Samuelsen fast i en pressemeddelelse.

Lars Hedegaard er formand for det omstridte Trykkefrihedsselskabet af 2004, og han har længe været fremtræden i debatten om ytringsfriheden. Og netop derfor er Anders Samuelsen chokeret over nyheden om skudforsøget:

– Ytringsfriheden er en afgørende del af fundamentet for vores demokrati, og vi vil ikke tolerere, at der opstår situationer, hvor den frie ret til at ytre sig trues af vold, tilføjer Anders Samuelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu