Sarkozy: Kæmp mod hævntørst mod muslimer

22. marts 2012 14:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sarkozy: Kæmp mod hævntørst mod muslimer
Billede mangler

Undgå lysten til hævn.
Sådan lyder budskabet fra den franske præsident Nicolas Sarkozy på et pressemøde, kort efter den terrormistænkte blev dræbt af politiet.
Den afdøde 24-årig er mistænkt for at slå syv mennesker ihjel. Tre af dem helt små børn. Og selvom han var muslim og al-Qaeda-sympatisør, så må handlinger ikke gå udover Frankrigs muslimske befolkning, advarer den franske præsident.
“Det franske folk skal overkomme deres arrigskab og ikke give efter for deres vrede. Vores muslimske borgere har intet at gøre med denne sindssyge moderiske terror,” siger Nicolas Sarkozy på et pressemøde.
Han forsikrer, at alle, der sympatiserer med den afdødes holdninger på nettet, vil blive straffet. Samtidig skal et hold eksperterne nu se på Frankrigs fængsler, som mulig rugekasse for terrorrister.
Den 24-årige har selv sagt, at det er ham, der står bag den seneste tids drab på syv personer, tre børn, en lærer og tre faldskærmssoldater.
Myndighederne har meldt ud, at de mener, at manden er den skyldige. Præsidenten siger, at politiet prøvede at få ham anholdt i live, men at det var umuligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu