Sarkozy overvejer at forlade politik

8. marts 2012 17:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sarkozy overvejer at forlade politik
Billede mangler

Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy trækker sig helt ude af politik, hvis han taber det forstående præsidentvalg.
 
Det bekræftede Sarkozy under et interview med den franske radiostation RMC Radio, skriver The Telegraph.
 
“Jeg bekymrer mig, når jeg ser på den socialistiske kandidats program, og jeg bekymrer mig om denne mangel på erfaring i sådan en urolig periode. Men hvis det franske folk ikke har tiltro til mig, tror du så virkelig, at jeg ville fortsætte i politik? Svaret er nej,” lød det prompte fra den 57-årige præsident.
 
Meningsmålinger viser, at Nicolas Sarkozy på nuværende tidspunkt halter bagud i forhold til sin socialistiske modkandidat Francois Hollande her seks uger før den første valgrunde.
 
Hollande vil få 30 procent af stemmerne i første valgrunde 22. april, mens Sarkozy halser efter med 28 procent.
 
Dermed står de begge til at gå videre til anden valgrunde 6. maj. Her viser en måling af analyseinstituttet CSA, at 56 procent af vælgerne vil stemme på Hollande, mens Sarkozy må nøjes med en opbakning på 44 procent.
 
Meget tyder dog – ikke så overraskende – på, at Sarkozy ikke har tænkt sig at give op uden videre.
“Jeg vil kæmpe med al min styrke til at vinde jeres (den franske befolknings, red.) tillid, og for at beskytte og lede jer og opbygge et stærkt Frankrig, men hvis det ikke er dit valg, vil jeg trække mig ud. Det er sådan, det er, og jeg vil have haft et godt liv i politik,” forklarede han ifølge avisen videre under radio-interviewet.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu