SAS-ansat afsløret med promille ombord på fly

9. juli 2019 22:17 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Et fly fra Stavanger til København blev annulleret efter en kabineansat blev afsløret med promille i blodet.

SAS-ansat afsløret med promille ombord på fly
Et SAS fly måtte blive på jorden i Stavanger efter politiet afslørede, at en kabinemedarbejder havde alkohol i blodet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Søndag måtte SAS ty til at aflyse en flyvning fra Sola lufthavnen i Stavanger til København. Det skete efter, at politiet i lufthavnen konstaterede, at en kvindelig kabineansat havde alkohol i blodet. Det skriver blandt andet norske Dagens Næringsliv.

Ifølge mediet har politiet bekræftet historien overfor Stavanger Aftenblad.

– Jeg kan bekræfte, at politiet, der er stationeret på Stavanger Lufthavn, Sola, har anholdt en kvindelige medarbejder på et SAS-fly, der skulle til København søndag morgen. Årsagen var mistanke alkoholpromille i blodet, har operationschef ved politiet, Victoria Hillveg, fortalt avisen.

En efterfølgende blodprøve fra kvinden bekræftede mistanken, og selv om der var tale om en lav promille, ser politiet alligevel alvorligt på sagen og har indledt en straffesag mod hende.

Artiklen fortsætter under videoen

Også Tonje Sund, pressekontakt hos SAS, har ifølge Dagens Næringsliv talt med Stavanger Dagblad. Hun har forklaret, at SAS har helt klare retningslinjer for opfølgning på sådanne tilfælde, og at sagen vil blive håndteret efter de gældende regler. Desuden, at sikkerheden hos flyselskabet har højeste prioritet, og at der er nultolerance omkring alkohol i tjeneste.

Flyvningen blev annulleret af det, der i flysproget kaldes “operationelle årsager”.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu