ANNONCE

SAS finder revnedannelser i to fly

10. oktober 2019 19:26 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Den amerikanske luftfartsmyndighed har krævet tjek af 165 fly efter revnedannelser.

SAS finder revnedannelser i to fly
SAS har tjekket nogle af sine fly for revnedannelser efter krav fra FAA. To fly har fejl og tages ud af drift. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

SAS har fundet fejl i 2 af 31 Boeing 737 NG-fly, som skulle tjekkes for revner.

Det oplyser SAS’ fungerende pressechef, Troels Karlskov, til netmediet check-in.dk.

De to fly er derfor taget ud af drift.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, som for en uge siden krævede inspektion af flyene, fordi Boeing i september fandt revner i flere 737 NG-fly.

31 SAS-fly blev pålagt at skulle tjekkes.

Flere fly taget ud af drift

Newsbreak.dk skrev tidligere torsdag, at et amerikansk og et brasiliansk flyselskab har taget i alt 13 Boeing 737 NG-fly ud af drift, efter at der er blevet fundet tegn på revner i flyene.

Det amerikanske flyselskab Southwest Airlines har oplyst, at selskabetonsdag har taget to fly ud af drift.

Ligeledes har det brasilianske flyselskab Gol Linhas Aereas gjort med 11 fly af samme flytype.

De to flyselskaber er begge store operatører af Boeings 737-fly, både NB-modellen og MAX-modellen, som har været underlagt flyveforbud i månedsvis efter to dødelige flystyrt.

I september fandt Boeing revner i flere 737 NG-fly.

Dele bliver udskiftet

SAS oplyser til check-in.dk, at de aktuelle dele på flyene bliver udskiftet, og at det ene i øvrigt var på vej ud af SAS’ flåde. Inspektionen af flyene har ikke påvirket trafikken hos SAS den seneste uge.

Samlet har den amerikanske luftfartsmyndighed, FAA, krævet inspektion af i alt 165 fly.

Foruden SAS’ fly har selskabet Jet Time skullet tjekke ét fly inden for den seneste uge. Her er ikke fundet fejl på pågældende fly, oplyser selskabet til check-in.

Jet Time og Gol Linhas Aereas, der i alt har taget 13 af flyene ud af drift, er begge store operatører af Boeings 737-fly, både NB-modellen og MAX-modellen, som har været underlagt flyveforbud i månedsvis efter to dødelige flystyrt.

Her er fejlen

Revnerne er fundet på det stykke, der på engelsk kaldes en “pickle fork”. Det er ifølge nyhedsbureauet dpa den del af flyet, som fæstner vingerne med flykroppen. Dette stykke er ellers designet til at holde hele flyets levetid.

– Boeing har gjort FAA opmærksom på problemet og har aktivt engageret os med vores globale kunder af 737 NG-flyene i forhold til at støtte de påkrævede undersøgelser, skriver Boeing i en meddelelse.

Samtidig understreger flyproducenten, at problemet med revner ikke vedrører nogle af dets omstridte 737 MAX-fly.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu