SAS-fly sikkerhedslander efter bombetrussel

22. januar 2016 10:43 | Af: Ritzau Fokus

Bombealarm er afblæst, efter et SAS-fly fredag måtte sikkerhedslande i Landvetter-lufthavnen ved Göteborg.

Bombeteknikkerne fandt intet unormalt, da de fredag gennemsøgte et SAS-fly, som sikkerhedslandede Göteborgs lufthavn Landvetter efter en bombetrussel.

– Vi fandt intet mistænkeligt, siger en talskvinde for politiet, Ulla Brehm, til nyhedsbureauet TT.

Alle afspærringer i lufthavnen er fjernet, oplyser Swedavia, som står for driften af lufthavnen.

SAS-fly var på vej fra London til Stockholm. Der befandt sig ifølge avisen Expressen 72 mennesker om bord i flyet – herunder fem besætningsmedlemmer.

De blev alle evakueret fra flyet og afhørt af politiet.

– Der er grund til at tro, at vi vil afhøre samtlige, som var om bord. Vi vil undersøge, om der findes nogen sammenhænge, sagde en talsmand for politiet, da afhøringerne blev indledt.

Ifølge SAS gik landingen uden problemer, og en passager om bord, Tom Onslow-Cole, sendte et tweet, efter at passagerer og besætning var ført ind i lufthavnsbygningen:

– Vi er alle sikre og er kommet ud af flyet, megen ros til piloten og besætningen, som hele tiden forholdt sig rolige, skrev han.

Ifølge Göteborg-Posten var det piloten om bord, som advarede kontroltårnet i Landvetter om bombetruslen, og herefter blev politiet og redningstjenesten alarmeret.

Flyet blev kørt hen i et særligt afsnit af lufthavnen, da det landede klokken 9.57, og al anden trafik i lufthavnen blev stoppet.

Omkring klokken 11 blev det oplyst, at fly igen kunne lande og lette, men det var ikke korrekt. Ingen fly fik lov til at lande, men kun til at lette fra lufthavnen.

Politiet tilkaldte bombeteknikere, som fredag eftermiddag gennemsøgt flyet for sprængemner.

Truslen blev ifølge politiet fremsat til flyvelederne, da flyet var over Västergötland. Flyvelederne alarmerede derefter politiet, og piloten valgte at lande i Landvetter.

En efterforskning af sagen fortsætter.

/ritzau/TT

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu