SAS flyver stadig med trecifret millionunderskud

8. marts 2013 08:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SAS flyver stadig med trecifret millionunderskud
Billede mangler

SAS fik et negativt resultatet før skat på 823 millioner svenske kroner i det første kvartal af koncernens regnskabsår. Forventningerne lød på minus 880 millioner kroner.

 

Trods det massive underskud er resultatet markant bedre end de 2,7 milliarder svenske kroner, som koncernen tabte i det tilsvarende kvartal i det foregående år.

Kvartalets indtægter blev højere end forventet på 9.597 millioner kroner mod forventede 9.325 millioner kroner, og trafikken i koncernens fly voksede med 4,3 procent..

SAS meddelte i går eftermiddag, at koncernen har taget hul på at overlade sin bagagehåndtering til schweiziske Swissport. I første omgang er det tale om et joint venture – men med henblik på, at det schweiziske firma skal overtage hele forretningen på et senere tidspunkt. Foreløbig ejer SAS 49 pct. og Swissport 51 pct. af det nye, fælles firma.

Salget er en del af den redningsplan, som SAS satte i gang i efteråret 2012 og som omfatter frasalg af aktiver for omkring 2,6 mia. kr.

En anden del af redningsplanen blev også sat i værk, da koncernen indgik en salg-og-lease-back aftale om reservemotorer med en effekt på koncernens likviditet på ca. 700 millioner kroner, og sammen med nye aftaler med de ansatte har SAS sænket sine omkostninger fraset brændstof med 2,7 procent i kvartalet, påpeger koncernchefen Rickard Gustafson i forbindelse med regnskabet.

»Samtidig må vi konstatere, at SAS realiserer et underskud i kvartalet, og selv om sæsoneffekten forstærkes af regnskabsåret, så er vi langtfra tilfredse,” siger han i en skriftlig kommentar.

Men han understreger også, at ambitionen er at få et overskud i SAS, når regnskabsåret er slut om endnu tre kvartaler. I dette kvartal blev den såkaldte EBIT-margin – overskud før skat i forhold til omsætning – på minus 6,1 procent, hvilket er en forbedring i forhold til det minus 10,4 procent, som koncernen fik i det tilsvarende kvartal i det foregående år.

Men målet er at få en positiv EBIT-margin på over 3 procent for helåret 2012/2013.

I februar fik SAS den opmuntring at blive opgraderet til »stabil« af ratingbureauet Standard & Poor’s. Tidligere havde S&P kategoriseret selskabet kreditværdighed under betegnelsen »negative«, og i november nedgraderede S&P flyselskabets langsigtede kreditvurdering til »CCC « fra »B-« – i øvrigt i kølvandet på lanceringen af den redningsplan, der nu udmøntes blandt andet i det delvise salg af bagagehåndteringen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu