SAS flyver stadig med trecifret millionunderskud

8. marts 2013 08:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SAS flyver stadig med trecifret millionunderskud
Foto: Colourbox.
SAS

Underskuddet på 823 mio. svenske kr. i det første kvartal af SASs regnskabsår er dog mindre end analytikerne havde forventet. Foto: Colourbox.

SAS fik et negativt resultatet før skat på 823 millioner svenske kroner mod forventede 880 millioner kroner blandt analytikerne i det første kvartal af koncernens regnskabsår. Og det er markant mindre end de 2,7 milliarder svenske kroner, som koncernen tabte i det tilsvarende kvartal i det foregående år.

 

Kvartalets indtægter blev højere end forventet på 9597 millioner kroner mod forventede 9325 millioner kroner, og trafikken i koncernens fly voksede med 1,1 procent..

Engangsudgifter sugede 22 millioner kroner ud af resultatet.

SAS meddelte i går eftermiddag, at koncernen har taget hul på at overlade sin bagagehåndtering til schweiziske Swissport. I første omgang er det tale om et joint venture – men med henblik på, at det schweiziske firma skal overtage hele forretningen på et senere tidspunkt. Foreløbig ejer SAS 49 pct. og Swissport 51 pct. af det nye, fælles firma.

Salget er en del af den redningsplan, som SAS satte i gang i efteråret 2012 og som omfatter frasalg af aktiver for omkring 2,6 mia. kr.

I februar fik SAS den opmuntring at blive opgraderet til »stabil« af ratingbureauet Standard & Poor’s. Tidligere havde S&P kategoriseret selskabet kreditværdighed under betegnelsen »negative«, og i november nedgraderede S&P flyselskabets langsigtede kreditvurdering til »CCC « fra »B-« – i øvrigt i kølvandet på lanceringen af den redningsplan, der nu udmøntes blandt andet i det delvise salg af bagagehåndteringen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu