SAS nedlægger yderligere 200 stillinger

27. januar 2013 05:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SAS nedlægger yderligere 200 stillinger
Billede mangler

SAS bekræfter, at yderligere 200 administrative stillinger skal nedlægges.

 

– Vi kan bekræfte, at det drejer sig om cirka 200 flere administrative stillinger end vi tidligere har skitseret, siger informationschef i SAS Knut Morten Johansen til E24.

Nedskæringerne rammer administrationen i selskabet, hvor det oprindeligt var planen at nedlægge 800 stillinger. Det tal er nu øget til 1.000.

De oprindelige besparelser blev først kendt, da SAS annoncerede sin redningsplan 4XNG (4Excellence Next Generation) i sommers sidste år, som blev efterfulgt af hårde forhandlinger med fagforeninger i selskabet i november.

Da spareplanen blev fremlagt, stod det klar, at nedskæringerne ville ramme Norge og Danmark hårdest, fordi administrative funktioner skal centraliseres til Sverige.

Informationschefen fortæller, at flere og flere ting i omstillingsprocessen nu falder på plads, selv om han ikke vil sige, om der kan komme flere nedskæringer.

– Bevægelser i en så stor organisation vil altid ske dynamisk, og jeg kan ikke bekræfte noget ud over dette, siger Johansen, men tilføjer, at han ikke har hørt noget om yderligere nedskæringer.

SAS ønsker ikke at oplyse mere nøjagtigt, om hvor eller i hvilke afdelinger de ny personalereduceringer skal ske.

– Stillingerne er spredt over hele virksomheden i flere lande og inden for flere områder, siger informationschefen.

De tillidsvalgte i SAS har den sidste tid givet udtryk for stærk mistillid og frustration med ledelsens fremgangsmåde.

Frustrationerne har hovedsageligt været rettet mod de såkaldte stay-on-tal. Det drejer sig om bonusser, som blev givet til personer i ledelsen som en forsikring mod at de forlod selskabet midt i den omstillingsproces, firmaet er i gang med.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu