ANNONCE

SAS-pilot taget med sprit i blodet

17. juli 2019 15:33 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

I løbet af kort tid er to SAS-ansatte, en kabineansat og en kaptajn blevet blev afsløret med for høje promiller i blodet.

SAS-pilot taget med sprit i blodet
To gange på relativ kort tid er SAS-ansatte blevet taget med for meget sprit i blodet i lufthavnen i Stavanger, inden de skulle flyve. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Indenfor en relativ kort periode har norsk politi afsløret to SAS-ansatte med alkohol i blodet i forbindelse med flyvninger ud af lufthavnen i Stavanger. Senest 8. juli, hvor en en kabineansat på en flyvning til København blev taget.

Nu fortæller norsk TV2, at også en kaptajn er røget i fælden. Den episode skete tirsdag efter pinse, har SAS bekræftet overfor kanalen.

– Han blev taget i en rutinekontrol og fik udtaget en blodprøve efter først at have pustet i et alkometer. Efterfølgende blev det konstateret, at han havde en promille på 0,2, har kommunikationsdirektøren i SAS Karin Nyman forklaret til kanalen.

Artiklen fortsætter under videoen

SAS har meget restriktive regler

Ifølge luftfartsloven er en promille på 0,2 den øvre grænse, men Karin Nyman fortæller, at de interne regler hos SAS er mere restriktive.

– Hos os må man ikke have en promille på mere end 0,2 otte timer inden, man skal flyve og heller ikke drikke alkohol i de sidste otte timer op til flyvningen, siger hun.

Piloten fik frataget sit flycertifikat på stedet og sagen efterforskes nu af politiet.

– Det her er meget, meget uheldigt og også usædvanligt. Det er desuden en ren tilfældighed, at begge hændelser er sket i den samme lufthavn. Vi har nultolerance i den slags sager og ser på dem med største alvor, siger Karin Nyman til norsk TV2.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu