SAS-pilot taget med sprit i blodet

17. juli 2019 15:33 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

I løbet af kort tid er to SAS-ansatte, en kabineansat og en kaptajn blevet blev afsløret med for høje promiller i blodet.

SAS-pilot taget med sprit i blodet
To gange på relativ kort tid er SAS-ansatte blevet taget med for meget sprit i blodet i lufthavnen i Stavanger, inden de skulle flyve. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Del:

Indenfor en relativ kort periode har norsk politi afsløret to SAS-ansatte med alkohol i blodet i forbindelse med flyvninger ud af lufthavnen i Stavanger. Senest 8. juli, hvor en en kabineansat på en flyvning til København blev taget.

Nu fortæller norsk TV2, at også en kaptajn er røget i fælden. Den episode skete tirsdag efter pinse, har SAS bekræftet overfor kanalen.

– Han blev taget i en rutinekontrol og fik udtaget en blodprøve efter først at have pustet i et alkometer. Efterfølgende blev det konstateret, at han havde en promille på 0,2, har kommunikationsdirektøren i SAS Karin Nyman forklaret til kanalen.

Artiklen fortsætter under videoen
[YouPlaySinglePlayer video=”1765,1858,266551″ yot yod yos ap]

SAS har meget restriktive regler

Ifølge luftfartsloven er en promille på 0,2 den øvre grænse, men Karin Nyman fortæller, at de interne regler hos SAS er mere restriktive.

– Hos os må man ikke have en promille på mere end 0,2 otte timer inden, man skal flyve og heller ikke drikke alkohol i de sidste otte timer op til flyvningen, siger hun.

Piloten fik frataget sit flycertifikat på stedet og sagen efterforskes nu af politiet.

– Det her er meget, meget uheldigt og også usædvanligt. Det er desuden en ren tilfældighed, at begge hændelser er sket i den samme lufthavn. Vi har nultolerance i den slags sager og ser på dem med største alvor, siger Karin Nyman til norsk TV2.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu