SAS-plan indklaget for ulovlig statsstøtte

7. februar 2013 15:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SAS-plan indklaget for ulovlig statsstøtte
Billede mangler

Spareplanen i SAS er ikke rimelig og bygger på ulovlig statsstøtte. Det mener organisationen af europæiske lavprisselskaber, som har indklaget SAS for EU-kommissionen. Det skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

The European Low Fares Airline Association er utilfredse med, at det skandinaviske luftfartsselskab i forbindelse med den dramatiske spareplan i november har opnået en garanti de største ejere – Danmark, Norge og Sverige – for gæld for 400 millioner euro til private långivere, skriver Bloomberg.

For at give yderligere kreditter til det skrantende luftfartsselskab krævede bankerne både skrappe spareplaner og garantier fra de tre hovedaktionærer for omkring tre milliarder kroner, og det er det sikkerhedsnet, som de privatejede lavprisselskaber er utilfredse med.

De tre lande har i forvejen i 2009 og 2010 sammenlagt skudt 11 milliarder kroner i SAS som ny aktiekapital.

Samlet selv skal spareplanen skaffe besparelser på 2,6 milliarder kroner årligt, samtidigt med at frasalg af ejendomme, flymotorer og datterselskaberne Wiederøe og SAS Ground Handling skal skæppe i kassen med yderligere 2,6 milliarder kroner nu og her. Det betyder blandt andet nedlæggelse af 800 administrative stillinger og centralisering af administrationen i Stockholm.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu