Sass Larsen får både PET-papir og taleret

25. juni 2012 18:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sass Larsen får både PET-papir og taleret
Billede mangler

Justitsminister Morten Bødskov (S) har besluttet at udlevere et omdiskuteret PET-notat til Henrik Sass Larsen (S). Samtidig slipper Sass for den tavshedspligt, som han oprindeligt blev pålagt.
Det fremgår af en meddelelse på Justitsministeriets hjemmeside.
Ombudsmanden har rejst kritik af, at Henrik Sass Larsen på et møde i Statsministeriet blev forelagt oplysninger om sig selv fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), men derefter blev pålagt tavshedspligt.
– Beslutningen skal ses i lyset af Ombudsmandens udtalelse, hvori der er rejst tvivl om gyldigheden af det tavshedspålæg, der blev givet til Henrik Sass Larsen på mødet, forklarer justitsminister Morten Bødskov.
Ombudsmanden har ikke krævet, at Sass skal have det hidtil hemmeligholdte notat, men det får han altså. Og samtidig ophører den tavshedspligt, som Ombudsmanden altså har sået tvivl om gyldigheden af.
– Den tvivl, der er rejst, betyder for mig at se, at det rigtige nu er, at notatet bliver udleveret til Henrik Sass Larsen. Samtidig vil den tavshedspligt, som Henrik Sass Larsen blev pålagt, ikke gælde, siger justitsministeren.
Henrik Sass Larsen blev mod forventning ikke minister, da Helle Thorning-Schmidt dannede regering. Det skyldtes, at der var rejst tvivl om PET’s sikkerhedsvurdering af ham.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu