Sass til angreb på store bededag

10. maj 2012 12:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sass til angreb på store bededag
Billede mangler

Blot dagen efter at Henrik Sass Larsen vendte tilbage som gruppeformand, går han til angreb på store bededag op til trepartsforhandlingerne.
I 2010, da han var Socialdemokraternes daværende politiske ordfører, understregede Henrik Sass Larsen ellers, at store bededag er indført for at bede:
– Og det vil vi gøre. Vi vil bede De Radikale om ikke at komme med flere af den slags forslag. Vi skal nok levere en løsning på, hvor pengene skal komme fra, men at rode med helligdagene bliver altså for avanceret, sagde Henrik Sass Larsen til Jyllands-Posten.
Men nu, hvor trepartsforhandlingerne står for døren, har den nyudnævnte socialdemokratiske gruppeformand ikke længere noget imod at lave store bededag om til en ganske almindelig arbejdsdag.
– I sin tid gik vi til valg på vores egen plan. Men siden har den parlamentariske situation gjort, at S og SF ikke har flertal, og derfor faldt store dele af vores plan bort. Derfor må man tage andre ting i brug, siger Henrik Sass Larsen til Ritzau.
Han henviser til S og SF’s skrottede plan, Fair Løsning, hvor partierne lagde op til, at danskerne skulle arbejde 12 minutter længere hver dag.
– Dengang foretrak vi, at det først og fremmest var den normale arbejdstid, der skulle sættes op, men det er faldet bort. Derfor kigger vi på alle mulige andre redskaber nu. Og det giver penge, at folk arbejder i stedet for at holde fri, siger Henrik Sass Larsen.
Spørgsmål: Så er du klar til at inddrage store bededag som arbejdsdag nu?
– Ja. Fordi nu er den anden plan faldet bort, siger Henrik Sass Larsen.
Selv om Socialdemokraterne allerede har meldt ud, at de er klar til at forhandle om store bededags skæbne, understreger gruppeformanden dog, at han ikke har kendskab til nogle konkrete forhandlinger om at afskaffe bededagen.
– Jeg skal ikke kunne sige, om det er store bededag eller en hvilken som helst anden helligdag.
Ifølge beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening vil en afskaffelse af store bededag give knap to milliarder kroner i statskassen – og øge arbejdsudbuddet med 10.000 personer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu