ANNONCE

Savnet kvinde dræbt: Fundet på mystisk sted

11. juli 2019 04:54 | Af: Ritzau Fokus

Liget af den 59-årige amerikanske forsker Suzanne Eaton er fundet i bunker fra Anden Verdenskrig på græsk ø.

Savnet kvinde dræbt: Fundet på mystisk sted
59-årig amerikansk kvinde, som havde været efterlyst siden 2. juli, er fundet dræbt på Kreta efter en stor eftersøgning på den græske ø. Her gør redningsfolk sig klar til at bringe liget væk. Foto: Stringer/Reuters

En 59-årig amerikansk forsker er blevet fundet dræbt i en nazibunker fra Anden Verdenskrig på den græske ø Kreta.

Det skriver BBC onsdag aften.

Den dræbte kvinde, Suzanne Eaton, var ansat som molekylær biolog ved det anerkendte Max Planck Instituttet i Dresden i Tyskland.

Hun havde været meldt savnet i over en uge, efter at hun ikke vendte tilbage fra en løbetur den 2. juli nær havnebyen Chania, hvor hun havde deltaget i en videnskabelig konference.

Umiddelbart efter blev hun efterlyst af kolleger, som sammen med kvindens familie og venner også udsatte en dusør på 50.000 euro for oplysninger, der kunne kaste lys over hendes forsvinden.

Flere steder på den populære ferieø blev der som led i eftersøgningen opsat plakater med fotografier af kvinden.

Fundet i forladt bunker

Liget af hende blev fundet inde i en forladt bunker, der ligger i et uvejsomt terræn cirka ti kilometer fra det sted, hvor hun sidst var blevet set.

Politiet på den græske ø formoder, at kvinden er blevet dræbt ved kvælning, og sagen efterforskes som et drab.

Ifølge et lokalt nyhedssite har en obduktion vist, at Suzanne Eaton blev kvalt, men der blev ikke fundet andre tegn på fysisk vold, skriver BBC.

Fundet af lokale

Hendes lig blev fundet af to lokale, som udforskede bunkeren, der består af flere menneskeskabte grotter, som nazisterne anvendte under besættelsen af Kreta under Anden Verdenskrig.

Liget var tildækket af et groft klæde, hvilket forstærker politiets mistanke om en forbrydelse. Der er ikke foretaget anholdelser i forbindelse med sagen.

Artiklen fortsætter under videoen

Hendes arbejdsgiver, Max Planck Instituttet for Molekylær Biologi og Genetik, udtaler i en meddelelse, “at vi er dybt chokerede og ulykkelige som følge af denne tragiske hændelse”.

Suzanne Eaton var gift og mor til to drenge.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu