Saxo Bank-chef: Vi tror ikke på Europa

25. februar 2013 12:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Saxo Bank-chef: Vi tror ikke på Europa
Billede mangler

Den ene halvdel af Saxo Banks direktør- og stifterduo melder klart ud: Udsigten til, at Europa hurtigt kommer op af krisesumpen, er ikke-eksisterende – derfor er det i andre verdensdele, der skal satses. Lars Seier Christensen vender i stedet blikket mod vækstlandene, skriver Jyllands-Posten.

 

»Vi tror ikke på Europa længere. Grundlæggende mener vi ikke, at eurozonen kan absorbere de enorme problemer, som ligger og venter. Derfor bruger vi i stedet vores kræfter i områder, hvor der er vækst,« siger Saxo Bank-chefen ifølge avisen.

Saxo Bank, der hovedsagligt er en bankforretning, der er bygget på kundernes valutahandel, de seneste år i stigende grad vendt blikket mod udlandet. For en måneds tid siden åbnede den et kontor i Istanbul, Tyrkiet, og i denne uge slår den dørene op i Montevideo, Uruguay.

På hjemmebanen står den derimod på afskedigelser. I 2012 sagde banken i den forbindelse farvel til 266 medarbejdere, hvoraf de fleste fyringer fandt sted i Danmark. Og ifølge Lars Seier Christensen er det et spejl på den økonomiske situation i Europa.

»De seneste 12 måneder har været sløve. Der er ikke rigtigt sket noget, og i sådanne et dødvande handler investorerne ikke så ofte – hverken valuta eller aktier,« siger han ifølge Jyllands-Posten og varsler samtidig, at udviklingen – eller mangel på samme – vil kunne ses i bankens regnskab, der kommer på gaden 12. marts:

»Derfor bliver der tale om et fornuftigt, men ikke prangende årsregnskab for 2012.«

Lars Seier Christensen er kendt for sin støtte til partiet Liberal Alliance og sin skepsis over for den fælleseuropæiske valuta, euroen. Han har flere gange udtrykt, at han frygter, at euroen simpelthen kollapser, da en række af landene bag valutaen ikke har den finanspolitiske disciplin, som et valutasamarbejde fordrer.

Bankchefen varsler også, at bankkunder, der blot har aktier stående i Saxo Bank – men ikke handler med dem – kan se frem til besøg af gebyrgribben. Lige som Danske Bank og Jyske Bank mener han, at disse kunder må forberede sig på at skulle betale for de omkostninger, banken har på deres vegne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu