Saxo Tinkoff: Frygter ikke for licensen

17. februar 2013 21:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Saxo Tinkoff: Frygter ikke for licensen
Billede mangler

Team Saxo –Tinkoff var længe på pinebænken for at få deres World Tour licens, men det lykkedes i sidste ende blandt andet på bekostning af det russiske hold Katusha, som ikke fik licens.

Der er decideret kaos i øjeblikket om licenserne til World Touren. Den internationale cykelunion (UCI) har flere gange slået fast, at der kun skal være 18 hold på World Touren, men efter Katusha har fået medhold ved den Internationale Sportsdomstol (CAS), så er der åbnet for nye problemer. Skal der i 2013 være 19 hold på World Touren eller skal der fjernes et hold, og bliver det i givet fald Team Saxo-Tinkoff?- Jeg er ikke overrasket over, at Katusha får licens, forklarer Team Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Philippe Mauduit til CyclingQuotes.com.

Var det en underlig beslutning at udelukke dem?

– Det er svært at kommentere på, tilføjer sportsdirektøren, som umiddelbart ikke kan se, at Team Saxo-Tinkoff skulle havne i licensproblemer.

Er I bekymret for, at I skal miste Jeres licens?

– Nej, hvorfor skulle vi være det, spørger Philippe Mauduit.

Forleden var Giro d’Italia direktøren Michele Acquarone ude at udtale, at han ikke kunne se, at de havde plads til 19 Pro Teams i Giro d’Italia, da de allerede har uddelt wildcards til årets første Grand Tour. I 2005, 2006 og 2007 var der 20 hold på World Touren, hvilket betød, at løbsarrangørerne til sidst truede med at boykotte UCI. Løbsarrangørerne ville blandt andet have større frihed til at uddele wildcards, og det vil blive begrænset i 2013, hvis der er 19 Pro Teams på World Touren.

– Der er ikke mit problem. Vi har en licens for to år, og jeg kan ikke se, hvordan de skulle kunne fjerne den. Jeg ved ikke om, der bliver 19 hold på World Touren, men vi er ikke bekymret i hvert fald. Det er alle spekulationer i øjeblikket, så der er ingen grund til at være bekymret, slutter Team Saxo-Tinkoff sportsdirektøren.

feltet.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu