ANNONCE

Schackenborg rodet ind i sag om gødningmafia

8. februar 2012 09:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Schackenborg rodet ind i sag om gødningmafia
Billede mangler

Politiet i Sydøstjylland undersøger i øjeblikket om det kongelige gods Schackenborg er nærmere indblandet i en større gødningsskandale, hvor et netværk af landmænd har importeret enorme mængder gødning via Tyskland.
Det skriver Politiken.
En nu varetægtsfængslet forretningsmand har solgt gødning til Schackenborg. Landmanden handlede gennem et firma, der er indregistreret i Flensborg. Her har han reklameret med “tysk kunstgødning”.
Mens danske gødningforhandlere har pligt til at indberette salg til landmænd til Naturerhvervstyrelsen, kan tyske gødningsforhandlere frit sælge til danske landmænd og importører, uden at myndighederne får noget at vide om købet.
“Vi kender ikke den pågældende person. Al vores indkøb og handel skal være lovmedholdeligt, og vi har ikke nogen interesse i at springe over, hvor gærdet er lavest,” står der i en officiel udtalelse fra Schackenborg Gods.
Politiet i Horsens vil på nuværende tidspunkt kun oplyse, at der er en person, der er sigtet i sagen. Der vil gå lang tid, før efterforskningen er færdig, da der muligvis bliver tale om en stor sag med et netværk af flere landmænd involveret, siger politiet.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu